Pangstart for Tora

667 dager etter at Tora Berger (31) sist skjøt fullt hus i verdenscupen, traff skiskytterdronningen alle blinkene og var knusende overlegen i den norske sesongstarten lørdag.

Den dobbelte verdensmesteren var fullstendig i egen klasse og vant sprinten over 7,5 kilometer med 1.15 minutt. Ungjentene Maren Wangensteen (21) og Hilde Fenne (19) var nærmest, men likevel så langt bak lillesøster Berger. Hun var eneste feilfri skytter av de fem beste i sprintrennet.

– Det går litt opp og ned, ja, slo Berger fast etter å ha blitt minnet om at siste feilfri sprint i verdenscupen fant sted i italienske Antholz 20. januar i fjor.

– Men det er kun på skytingen jeg har vært feilfri det siste døgnet. Jeg har fortsatt litt å hente over alt. Det var brukbar skyting, og jeg tok meg tiden til å fullføre skuddene. Men den stående serien kunne vært bedre om jeg skal finpusse på noe, mente hun om de ti treffene.

Hvorfor det er gått vinter, vår, sommer og høst i to omganger siden sist hun greide kunststykket, er vanskelig å svare på.

– Jeg greide å holde hodet kaldt på standplass her og håper det vil fortsette når verdenscupen starter. Forskjellen er ikke så stor. Man må bestemme seg for hva en skal gjøre og bare gjøre det. Men det fins enda flere forstyrrende elementer utenfra som gjør det vanskeligere i verdenscuprenn, sa Tora Berger til NTB. (©NTB)