van Persie og Chicharito (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
van Persie og Chicharito (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
pilkingtongoalweb
pilkingtongoalweb
ChicharitoNorwich
ChicharitoNorwich
NorwichMulighet
NorwichMulighet
Javier Hernandez (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Javier Hernandez (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Manchester United snublet i Norwich

Anthony Pilkingtons lekre hodestøt senket Sir Alex Fergusons menn. Nå er Manchester City serieleder.

Norwich-Manchester United 1-0
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

Manchester United kom aldri ut av startblokkene mot Norwich lørdag, og etter at Anthony Pilkington steg til værs og stanget inn 1-0 etter en times spill klarte de røde djevlene heller aldri å snu oppgjøret på Carrow Road.

Sir Alex Fergusons stjerne skapte kun noen få halvsjanser i løpet av hele oppgjøret, og dermed måtte de tåle sesongens tredje tap. Dermed mistet de også tabellteten til Manchester City, som imponerte med 5-0 mot Aston Villa tidligere på dagen lørdag.

– Vi må gi honnør til Norwich som kjempet så hardt for denne seieren. De ga oss ingen sjanser, kun noen halvsjanser, og keeperen hadde en god kamp i tillegg. De forsvarte seg for livet, og har bedret seg stort defensivt de siste ukene, sa Sir Alex Ferguson etter kampslutt.

Har du Norwich-forsvarere på ditt lag? Spill Premier League-manager

– Det er noe veldig spesielt. Med Manchester United i byen er det alltid massivt, med den historien de har og den manageren de har, og de taper ikke mange kamper. Og jeg mener også at vi fortjente det, sa Chris Hughton etter kampslutt.

Norwich-manageren fikk støtte fra TV 2s Premier League-studio.

– Norwich fortjente seieren. Det var mange som avskrev dem med tanke på å holde seg, alle tenkte at de kom til å kapitulere, men nå er de ubeseiret i seks kamper og har bare sluppet inn to mål. La oss feire «The Canaries» sin seier, for den er absolutt briljant, sa Peter Beagrie i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

pilkingtongoalweb
pilkingtongoalweb

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Norwichs farligst i starten
Snaut ti minutter ut i omgangen var det Norwich som kom til den første farligheten i oppgjøret. Wes Hoolahan tredde gjennom til Anthony Pilkington, som fra rundt 16-meterstreken forsøkte seg med en luring. Ballen skrudde like til side for Anders Lindegaards lengste stolpe.

25 minutter ut i oppgjøret var det nok en gang på Norwichs venstreside det skjedde. Pilkington fant venstreback Javier Garrido, som skjøt fra skrå vinkel. Den tidligere Manchester City-spillerens skudd var ikke presist nok og ble i stedet et slags innlegg, men ingen Norwich-spillere fikk satt det i nettet.

Young omgangens farligste røde
Fem minutter før pause kunne Robin van Persie banket 1-0 i nettet, men etter å ha blitt flott framspilt bommet han på ballen da han skulle forsøke seg på en klassisk van Persie-avslutning der han vendte og skulle skyte på volley i samme bevegelse.

To minutter før pause kom Manchester United likevel til sin første store sjanse i omgangen. En corner havnet på bakerste stolpe i beina på Ashley Young, som avsluttet mot det lengste hjørnet. John Ruddy reddet, men var nære på å slå ballen rett i Javier Hernández. Men denne gangen var ikke marginene på mexicanerens side.

John Ruddy feirer (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
John Ruddy feirer (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)

Norwich tok ledelsen
Tre minutter ut i omgangen oppstod nok en nesten-sjanse for van Persie. Akkurat i det han hadde fått stokket beina og skulle avslutte var Javier Garrido på plass og gjorde akkurat nok til at Manchester United-spissens skudd ble blokkert av Norwich-keeper John Ruddy.

Etter en time tok Norwich ledelsen. Javier Garrido tok seg rundt på sin venstreside og svingte inn et perfekt innlegg som fant Anthony Pilkington. Midtbanespilleren styrte ballen i en lekker bue over Anders Lindegaard, og da ballen dalte i det lengste hjørnet kunne han juble for 1-0-ledelse til vertene på Carrow Road.

Manchester United klarte aldri å heve seg selv etter ledermålet, og minuttet før slutt var det faktisk Norwich og Jonathan Howson som fikk den neste store sjansen i kampen. Innbytteren ble spilt helt alene gjennom, men alene med Anders Lindegaard presterte han en håpløs avslutning som gikk løst til side for dansken og Manchester United-målet.

Nesten fire minutter på overtid kom Manchester Uniteds største sjanse i omgangen, da Norwich-stopper Sébastién Bassong og Robin van Persie gikk i duell i vertenes boks. Stopperen vant , men fikk kun headet mot eget mål, og det måtte en enorm refleks av John Ruddy til for å hindre baklengsmål.

Like etter reddet Ruddy igjen på et langskudd, og da endte det med 1-0-seier til Chris Hughtons hardtkjempende mannskap.

Skuffet Sir Alex Ferguson på Carrow Road (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Skuffet Sir Alex Ferguson på Carrow Road (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Lagoppstillingene

Norwich: John Ruddy - Steven Whittaker, Michael Turner, Sébastién Bassong, Javier Garrido - Robert Snodgrass, Bradley Johnson, Alexander Tettey, Anthony Pilkington, Wes Hoolahan - Grant Holt
Innbyttere: Mark Bunn, Elliott Bennett (for Snodgrass, 90.), Marc Tierney, Ryan Bennett, Jonathan Howson (for Hoolahan, 83.), Simeon Jackson, Steve Morison (for Holt, 83.)

Manchester United: Anders Lindegaard - Rafael, Rio Ferdinand, Chris Smalling, Patrice Evra - Antonio Valencia, Michael Carrick, Ryan Giggs, Ashley Young - Javier Hernández, Robin van Persie
Innbyttere: Sam Johnstone, Phil Jones, Anderson (for Ferdinand, 84.), Paul Scholes (for Valencia, 69.), Tom Cleverley, Darren Fletcher, Danny Welbeck (for Hernández, 69.)