Northug fikk sprintfinalen ødelagt av fall

Petter Northug og Eirik Brandsdal ødela for hverandre på lørdagens klassiske sprint på Beitostølen. Anders Nøstdahl Gløersen vant knepent foran Eldar Rønning.

Northug og Brandsdal hektet i hverandre og havnet i snøen tidlig. I fallet hindret de også Simen Håkon Østensen. Northug og Brandsdal laget likevel show da de spurtet om femteplassen.

– Vi ble enig om å kjøre ferdig løpet. Han (Eirik) blødde fra tanna. Det er sånt som skjer i sprint. Det blir tett i en finale og det gikk galt, sa Northug til NRK.

– Det var nok like mye min skyld, sa Brandsdal.

Northug sa han trolig også stiller til start på Beitostølen søndag. – Jeg håper å gå søndag. Jeg var pigg i dag og fikk gode signaler, sa Northug som har slitt med sykdom i høst.

Gløersen vant 0,1 sekund foran Rønning, mens Torjus Børsheim ble treer, 4,8 sekunder bak vinneren. Østensen kom i mål drøyt 40 sekunder bak. Over halvannet minutt skilte ned til Northug og Brandsdal. (©NTB)