Arsenal jubel (Foto: Sang Tan/Ap)
Arsenal jubel (Foto: Sang Tan/Ap)
podolskigoalweb
podolskigoalweb

Vanvittig oppgjør på Emirates endte med kopi av forrige sesong

Arsenal banket erkerivalen Tottenham 5-2 i Nord-London-derbyet lørdag.

Arsenal-Tottenham 5-2
Se alle høydepunktene fra oppgjøret i videovinduet øverst!

Oppgjørene mellom Arsenal og Tottenham blir ofte klassikere, og lørdagens kamp på Emirates ble intet unntak.

Emmanuel Adebayor sørget for drømmestart for gjestene da han satte inn 1-0 etter ti minutter, men minutter senere mistet han hodet og ble direkte utvist for en stygg takling på Santi Cazorla.

TV 2 Play: Se hva gjengen i studio sa om utvisningen her

Derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget. Per Mertesacker, Lukas Podolski og Olivier Giroud sørget for 3-1-ledelse allerede før pause, før Santi Cazorla la på til 4-1 etter rundt en time.

Gareth Bale reduserte til 2-4, men på overtid sørget Theo Walcott for 5-2 i det utrolige oppgjøret. Dermed endte det med nøyaktig samme resultat som sist gang lagene møttes på Emirates.

– Det kan godt hende det hjalp at de bare var ti mann, men med måten vi spilte på i dag kan vi forhåpentligvis nå klatre på tabellen. Vi får spillere tilbake fra skade nå, og alle er veldig selvsikre. Vi visste at de nye spillerne kom til å bruke tid, men nå viser for eksempel Olivier hvilken stor signering han er, sa Theo Walcott etter kampslutt.

Franskmannen selv var også overlykkelig etter å ha satt inn målet som gav Arsenal den viktige tomålsledelsen før pause.

– Det var en utrolig atmosfære i dag, og jeg er veldig lykkelig over å vinne mitt første derby. Jeg er stolt over å ha vunnet, og det er viktig for fremtiden, sa han.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Walcott og Giroud her

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Emmanuel Adebayor scoret for Tottenham mot Arsenal, men taklet stygt og ble utvist. (Foto: MONTASJE)
Emmanuel Adebayor scoret for Tottenham mot Arsenal, men taklet stygt og ble utvist. (Foto: MONTASJE)

Tidlig Gallas-annullering
I åpningsminuttene på Emirates var ballen stort sett rundt midtstreken, der Tottenhams Sandro ved flere anledninger viste at han var motivert for den sentrale duellen med Jack Wilshere og vartet opp med tøft taklingsspill. Noen ganger var det rent, mens ved et par anledninger dømte dommer Howard Webb frispark mot Tottenhams brasilianske stjerne.

Etter åtte minutter trodde hele Emirates at William Gallas var blitt den tredje spilleren i historien til å score for begge klubber i Nord-London-derbyet. Tottenham-kapteinen ble truffet av et skudd fra Tom Huddlestone og satte ballen lekkert i mål med venstrefoten, men ble korrekt vinket av for offiside. Dermed stod det seg slik at kun Jimmy Robertson og Emmanuel Adebayor hadde scoret for begge alg i oppgjørets historie.

Adebayor scoret - og ble utvist!
Ti minutter ut i oppgjøret tok Tottenham likevel ledelsen. En flott ball fra Jan Vertonghen fant Jermain Defoe i bakrommet, og den lynraske spissen knuste Per Mertesacker i en løpsduell. Defoes avslutning var lur, og Arsenal-keeper Wojciech Sczcesny måtte gi retur. Der ventet Emmanuel Adebayor, og ekspederte ballen i det tomme målet til 1-0-ledelse for gjestene.

Adebayor scorer (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Adebayor scorer (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)


Like etter var Aaron Lennon svært nære på å doble ledelsen, som etter å ha blitt spilt fri av Gareth Bale leverte et lurt skudd mot det lengste hjørnet. Det gikk dog like utenfor stolperoten til Sczcesny.

I det 18. minutt ble Tottenham redusert til ti mann. Emmanuel Adebayor kom flyvende inn i en duell med Santi Cazorla med foten løftet, og da spanjolen vippet ballen vekk fullførte togoleseren sparket sitt inn i ankelen på Arsenals midtbanespiller. Dommer Webb var aldri i tvil og viste ut Spurs-spissen til stor glede for hjemmesupporterne på Emirates.

– Han har begge beina i luften. Det er en uvøren takling, og virkelig en riktig avgjørelse av dommeren, sa Peter Beagrie i TV 2s Premier League-studio i pausen.

AdebayroRoedt
AdebayroRoedt
Adebayor utvist (Foto: Sang Tan/Ap)
Adebayor utvist (Foto: Sang Tan/Ap)

Mertesacker utlignet
Kun fem minutter senere utlignet Arsenal. Et innlegg fra Theo Walcotts høyre traff hodet på den høyreiste midtstopperen Per Mertesacker, og tyskeren viste seg bedre i motsatt boks og var nådeløs med sitt hodestøt. Han traff perfekt og stanget 1-1 i nærmeste kryss bak en sjanseløs Hugo Lloris, som dermed slapp inn sitt første Premier League-mål for sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Mertesacker-jubel (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)
Mertesacker-jubel (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)

Etter rundt en halvtime var hjemmelaget svært nære å ta ledelsen ved to anledninger. Først var det en heading fra Olivier Giroud som nydelig ble slått til hjørnespark av Hugo Lloris, før et langskudd fra Santi Cazorla like etter også så ut til å kunne skape problemer. Heldigvis for gjestene gikk skuddet fra spanjolen like over.

Rundt fem minutter før pause var Giroud nære på med hodet igjen, men hans avslutning fra kloss hold ble stoppet av Lloris.

To kjappe fra Arsenal før pause.
I det 42. minutt fikk likevel hjemmelaget sitt ledermål. En pasning fra Jack Wilshere fant tilfeldigvis via foten til Sandro veien til Lukas Podolski. Tyskeren vendte seg rundt med William Gallas i ryggen og til tross for at skuddet ikke var veldig godt lurte det seg via Tottenham-kapteinen og i mål bak en måpende Hugo Lloris.

Olivier Giroud (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Olivier Giroud (Foto: GLYN KIRK/Afp)


På overtid i omgangen smalt det på ny rundt Tottenhams franske målvakt. Et strålende forarbeid av Santi Cazorla på venstresiden gjorde at Oliver Giroud fikk muligheten til å avslutte fra kloss hold, og denne gangen lyktes Arsenal-spissen bedre enn ved headingene tidligere i omgangen. Skuddet var hardt og kontant, traff mellom beina på William Gallas og suste i mål bak en sjanseløs Lloris.

Dermed gikk hjemmelaget til pause med 3-1-ledelse etter en utrolig 1. omgang på Emirates.

Allerede ved pause valgte André Villas-Boas å bytte to mann. Michael Dawson og Clint Dempsey erstattet Kyle Walker og Kyle Naughton, noe som betød at Spurs la om til en slags 3-4-2-formasjon. Endringen så ut til å gi nytt liv til gjestene, som presset Arsenal i innledningen av 2. omgang.

Fantastisk Arsenal-spill ga 4-1
Etter en times spill var det likevel Arsenal som skulle score oppgjørets neste mål. Wojciech Sczcesnys femmeter traff Olivier Giroud som headet til Theo Walcott. Kantspilleren spilte gjennom til Lukas Podolski, som med et knallhardt innlegg fra venstrefant Santi Cazorla som satte ballen kontant i nettet på første touch.

Det nydelige angrepet ble nesten fulgt opp av nok en scoring, men i situasjonen minuttet etter slapp hjemmelagets forsvar med skrekken. Halvveis i omgangen var Theo Walcott nære på å få avsluttet da han lurte offsidefellen til gjestene, men oppofrende forsvarsspill av Jan Vertonghen fikk hindet baklengs nummer fem.

Bale reduserte én gang, og var nære på igjen
Tjue minutter før slutt reduserte Tottenham ut av ingenting. Gareth Bale satte fart på i mellomrommet og brukte sin fantastiske fart til å utfordre hjemmelagets forsvarere. Da alle trodde han skulle vende opp for å legge til rette med sin venstrefot løsnet han i stedet skudd med den høyre, og avslutningen fra distanse føk i nettet bak Wojciech Sczezny til 2-4.

BAleGoalWeb
BAleGoalWeb

Like etter var Bale på farten igjen og utrolig nære på å sørge for 3-4. Clint Demopsey dro seg løs rundt midten og slo en perfekt ball gjennom på waliseren, som ristet seg løs fra Arsenal-forsvaret og satte fart på. Da han kom seg inn i 16-meteren måtte han velge mellom skudd og pasning, og gikk for det førstnevnte. Det knallharde forsøket strøk den lengste stolpen, og inne foran mål var Jermain Defoe skuffet over at ikke Bale valgte pasningsalternativet.

Rundt 13 minutter før slutt fikk Defoe likevel muligheten etter et hjørnespark fra Bale, men selv om engelskmannen stod helt fri på bakerste stolpe ble det ikke scoring. Wojciech Sczcesny var på bærtur, men da Defoe skulle banke nok en redusering i nettet fra kloss hold traff han kun luft og måtte se at ballen forsvant ut bak ham.

Walcott fullførte den utrolige kampen
Sju minutter før slutt var Thomas Vermaelen nære på for hjemmelaget da han ble flott spilt gjennom på sin venstreside, men belgieren ble løpt opp og fikk kun levert en sleiv av en avslutning fra skrått hold.

På overtid satte Theo Walcott inn kampens siste mål og 5-2 etter strålende forarbeid av innbytter Alex Oxlade-Chamberlain. Dermed kopierte lagene resultatet fra forrige sesongs møte på Emirates.