NORTHUG (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
NORTHUG (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Northug om fallet: – Brandsdal har lært meg at det er lurt å hoppe av i svingen

Petter Northug og Eirik Brandsdal ødela for hverandre på lørdagens klassiske sprint på Beitostølen. Anders Nøstdahl Gløersen vant knepent foran Eldar Rønning.

Beitostølen (TV 2 Sporten): Northug og Brandsdal hektet i hverandre og havnet i snøen tidlig.

I fallet hindret de også Simen Håkon Østensen. Northug og Brandsdal laget likevel show da de spurtet om femteplassen. Der trakk Northug det lengste strået.

– Hoppet av i svingen
På pressekonferansen etter finalen var stemningen svært god. Northug gliste på spørsmål om han noensinne hadde hatt så tett kroppskontakt med to andre personer samtidig.

– Hehe. Nei, hva skal jeg si til det. Den lar vi ligge. Men vi skiløpere er jo individuelle utøvere som trener veldig mye for oss selv. Når vi endelig får muligheten til litt kroppskontakt, så tar vi vare på den i hver sving. Da skjer det sånne ting.

– Det så ut som du hoppet av i svingen?

– Jeg hoppet definitivt av i svingen. Det har Brandsdal lært meg at er tryggest, gliste Northug.

Se utdrag fra pressekonferansen øverst

LES: Skiskytterstjerne sikler etter å møte Northug i spurt
LES: Northug ladet opp til seiersløpet med Zlatan-mål: – Det råeste jeg har sett noensinne

Han bærer ikke nag til Brandsdal etter fallet, men avslører at han ikke hadde taklet situasjonen like godt dersom det hadde vært verdenscup.

– Det handler om å holde seg på beina i sprint, men vi hadde det trivelig. Jeg har vært i sprinter der det har vært mye dårligere stemning etter et sånt fall, sier Northug.

Brandsdal og Northug snakket mye sammen underveis i sprinten. Ifølge Brandsdal prøvde Northug å psyke ham ut.

– Vi har prøvd å psyke hverandre ut i hele dag. I hvert fall fra Petters side. Han sa han ikke varmet opp før prologen og at han egentlig ikke var varm før finalen, forteller Brandsdal.

Les også: Northug vil ikke provosere svenskene: – Må raskt komme meg i et telt, skifte og reise vekk
Les også: Falla vant sprinten

Anders Gløersen var for lengst i mål da Northug og Brandsdal spurtet om 5. plassen. De to spurtkanonene ble enige om et skikkelig spurtoppgjør etter fallet.

– Jeg benytter alle anledninger til å ta Petters skalp. Men du var lite lysten på å dra til, sa Brandsdal og vendte seg mot Northug.

– Jeg var minst giret, for disse luringene her har jo ligget og kjørt fart i lavlandet, mens jeg ikke har hatt hurtighetsøkt. Jeg visste det kunne bli vanskelig, men jeg er nok litt for lett å få med på sånne ting. Så jeg ble med, svarte Northug.

Northug sier han trolig også stiller til start på Beitostølen søndag.

– Jeg håper å gå søndag. Jeg var pigg i dag og fikk gode signaler, sier Northug som har slitt med sykdom i høst.

Gløersen vant 0,1 sekund foran Rønning, mens Torjus Børsheim ble treer, 4,8 sekunder bak vinneren. Østensen kom i mål drøyt 40 sekunder bak. Over halvannet minutt skilte ned til Northug og Brandsdal.

Lenge usikkert
Det var lenge usikkert om Petter Northug ville gå dagens sprint på Beitostølen. Rett før start dukket imidlertid skikongen opp.

Northug hadde også få problemer med å ta seg videre til kvartfinale og semifinalen.

Kent Ove Clausen vant prologen foran overraskelsesmannen Simen Lanes, Johan Kjølstad og Sondre Turvoll Fossli.