Håndballjentene delvis på TV 2 Zebra

Krigen mellom Canal Digital og TV 2 tilspisser seg. TV 2 har bestemt seg for å sende minst én av håndballjentenes EM-kamper på Zebra, en kanal som Canal Digital ikke lengre kan tilby sine kabelkunder, skriver Dagens Næringsliv.

Håndballjentene er en av de største seersuksessene hos TV 2. De smilende gulljentene samler alltid TV-folket når de spiller mesterskapskamper. De er regjerende OL-, VM- og EM-mester. Neste lørdag forsvinner alle TV 2s nisjekanaler fra Canal Digitals kabel-TV. Rundt en halv million seere blir berørt. Fra før er Zebra-kanalen borte.

– Vi vil bli flinkere til sømløse overganger og samspill mellom kanalene. Vi får dette til på nyhetsområdet, nå vil vi også forsøke å gjøre det på sport, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til DN.

Spørsmålet er om flytting av de populære håndballjentene kan få fart på forhandlingene mellom Canal Digital og TV 2.

– Vi har sett flere tilfeller av dette. Da TV 2 og Get kranglet om TV 2 Zebra, dukket det opp Premier League-kamper på Zebra, sier Håkon Li Dragland i Canal Digital til Dagens Næringsliv.

Canal Digital har sendt ut mail til sine kunder der de kostnadsfritt kan bytte kanaler i sin grunnpakke dersom TV 2s nisjekanaler forsvinner. «Bytt til nye kanaler kostnadsfritt. Med over 80 tv-kanaler i Grunnpakken, inkludert nyheten filmkanalen SF-kanalen i valgfri del, er vi sikre på at du som kunde får dekket ditt tv-behov, selv om tre av TV 2s nisjekanaler kan forsvinne fra 23. november», het det i en melding fra CD tidligere denne uken. (©NTB)