Ole Gunnar Solskjær og Andy Cole
Ole Gunnar Solskjær og Andy Cole

Andy Cole om Ole Gunnar Solskjær: – Jeg så ham aldri som noen fremtidig manager

Andy Cole bøyer seg i støvet over hva hans tidligere spisskollega har oppnådd så langt i trenerkarrieren.

Den tidligere Manchester United-spissen Andy Cole har sin faste spalte i The National.

Denne uken har han viet den utelukkende til Ole Gunnar Solskjær.

Trodde ikke Solskjær ville bli manager
Cole lar seg imponere over hva hans tidligere lagkamerat har oppnådd i Molde. At han har ledet klubben til to seriegull i sine to første sesongene sine som trener. Selv om det er i Norge og ikke i Premier League, som han skriver.

Les også: Solskjær beskrives som statsmann, diplomat og Norges beste trener: - Han er god nok til å trene Manchester United nå
Les også: Solskjær trollbinder ekspertene: – Han er en magiker

Men Cole hadde ikke trodd at Solskjær skulle ende opp som en suksessfull trener.

– Noen spillere virker som de er skapt for det. De er naturlige ledere på banen og du regner med at de vil fortsette å være det når de slutter å spille også. Solskjær var ikke blant dem. Han var rolig og holdt seg for seg selv. Jeg hørte ikke ham banne en gang på seks år. Hørte aldri at han hevet stemmen eller kranglet med noen heller, skriver han.

Studerte spillet på benken
Cole lot seg likevel imponere av innstillingen og Solskjærs evner til å lese spillet.

– Solskjær var en ekte fotballstudent. Han hadde nok av tid til å studere spillet. Andre spillere, som meg, hatet å starte på benken. Sir Alex Ferguson sa en gang til meg at jeg var den verste innbytteren han hadde sett. Han visste at jeg ville starte kamper og score mål, ikke sitte på benken. Solskjær hadde en annen innstilling. Han så på det som en anledning til å lære.

– Det er tøft å komme inn som innbytter i en kamp på topplan, og ta tempoet og markere seg i kampen. Jeg slet med å klare det, men for Solskjær falt det naturlig. Mens jeg satt på benken og sutret, og så på klokken for å finne ut når jeg skulle komme på banen, satt Solskjær og studerte spillet. Han så rom han kunne utnytte. Han så på forsvarsspillere og kamputviklingen, fortsetter Cole.

Han mener Solskjær har vært heldig som fikk gå læretiden som trener i Manchester United, og som fortsatt har tett kontakt med Sir Alex Ferguson. Cole skryter også av Solskjærs smarte og tålmodige karriereutvikling. At han ikke lar seg lokke av det første og beste tilbudet, men venter på det han mener er den rette sjansen.

– Den rette jobben vil dukke opp. En som passer Solskjærs stil og talent. Og det kunne ikke skjedd med en bedre mann, skryter han.