deane (Foto: PA Photos)
deane (Foto: PA Photos)

Brian Deane til TV 2: – Jeg har hørt ryktene som går

Premier Leagues aller første målscorer er i forhandlinger om den ledige trenerjobben i nyopprykkede Sarpsborg.

Oslo (TV 2 Sporten): Engelskmannen er i Norge mest kjent som korrekt svar i quizen: «Hvem scoret det aller første målet i Premier League?».

Nå kan Brian Deane ende opp som Sarpsborg-trener.

– Jeg har hørt ryktene som går, sier Deane til TV 2 Sporten.

Sarpsborg Arbeiderblad skriver fredag at 44-åringen er klubbens førstevalg som Roar Johansens etterfølger etter opprykket til Tippeligaen. Fotballagent Tore Pedersen, som kjenner Deane godt, bekrefter at han har anbefalt den tidligere spissen for Sarpsborg-ledelsen.

– Brian er en bra person. Ingenting er klart foreløpig, og det er ikke stort mer å kommentere, sier Pedersen til TV 2 Sporten.

– Faktum er at sportslig utvalg har innstilt to trenere overfor vårt styre. Vi har vektet disse to, og anbefalt den ene kandidaten, sier sportslig ansvarlig Bjørge Øiestad til SA.

Vil ikke kommentere
Han ønsker ikke å kommentere navn, men sier han forventer at en avtale vil bli signert i løpet av «et par dager». SA hevder danske Bo Henriksen, som trener 1. divisjonsklubben Brønshøj, er den andre kandidaten.

Øiestad innrømmer at han snakket med en aktuell trener i Manchester forrige uke.

– Jeg kan ikke kommentere noe mer for øyeblikket, sier Brian Deane til TV 2 Sporten om sitt kandidatur.

44-åringen har en fortid som spiller i blant annet Sheffield United, Leeds, Benfica, Middlesbrough, Leicester, West Ham og Sunderland. Han står også med tre landskamper for England.

Trener akademilag
Den tidligere kraftspissen la opp i 2006 og har siden drevet flere fotballakademier på balløya. For tiden jobber han som trener på «International Academy for Football and Eduaction» i utkanten av hjembyen Leeds.

De har han blant annet ansvaret for flere nordmenn som kombinerer studier og fotball. Deane, som har spilt over 650 kamper i Englands øverste divisjon, trener også et universitetslag i Leeds to ganger i uka.