Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)
Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)

Antidoping Norge gjenopptar saken mot Petar Vukicevic

Ber om gjenopptakelse på bakgrunn av ny informasjon i saken.

Oslo (TV 2): Norges Idrettsforbund forfattet torsdag et brev hvor de ba Antidoping Norge om å gjenoppta granskningen av kontakten mellom trener Petar Vukicevic og Srdjan Djordjevic i det slovenske selskapet TMG-BMC.

Det har Antidoping Norge nå bestemt seg for å gjøre.

– Vi mottok et brev fra Inge Andersen i Norges Idrettsforbund. På bakgrunn av det brevet og informasjon som har kommet frem i media, har vi besluttet å se på saken på nytt. Det er det nå grunnlag for, sier leder av påtalenemnda i Antidoping Norge, Anstein Gjengedal, til TV 2 Sporten.

Norges Idrettsforbund skrev brevet og ba Antidoping Norge gjenoppta granskningen etter sin egen gjennomgang av saken de siste dagene.

Petar Vukicevic selv er på vei hjem fra treningsleiren han har vært på i Sør-Afrika, blant annet sammen med sønnen Vladimir.

Kaggestad: – Har tillit til Antidoping Norge
TV 2-ekspert Johan Kaggestad synes det er merkelig at Vukicevic hevder at det er normalt å spørre leger om doping.

– Jeg spurte i hvert fall aldri noen om doping da jeg var trener, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

679526

– Hva med Antidoping Norges rolle i dette? Er det ikke rart at de ikke reagerte første gang denne saken var oppe?

Jo, det er rart, men jeg har full tillit til Antidoping Norge. Her så de vel på datoene og konkluderte med at saken var foreldet, sier Kaggestad.

Foreldelsesfristen er åtte år har i utgangspunktet holdt Vukicevic utenfor strafferettslig avstand. Men det var før Antidoping Norge valgte å gjenoppta saken.

– Nå er vi kommet i en situasjon hvor den minste mistanke om ugler i mosen for norsk friidrett må granskes. Man må man ta action, og det har man også nå gjort, sier Kaggestad om dagens beslutning.

– Vil barna til Petar Vukicevic (Christina og Vladimir, red.anm.) også bli granskes?

– Ja, det er naturlig, men de har vært testet regelmessig over tid. Det er ingen mistanke om at de har vært involvert i dette, sier Kaggestad, som savner svar på hvorfor Petar Vukicevic i det hele tatt har innledet samtalene.

– Hvis det finnes noe her, er han ferdig som norsk trener, slår Kaggestad fast.

Oppfordret til gjenopptakelse
Generalsekretær Inge Andersen var i går klar på at innholdet i e-postene fra Petar Vukicevic er spå oppsiktsvekkende at de mener friidrettstreneren må granskes på ny av antidopingmyndighetene.

– Vi ber om gjenopptakelsen på bakgrunn av ny informasjon i saken. Det dreier seg om oversettelsen Norges friidrettsforbund har fått gjort av e-poster mellom Vukicevic og Srdjan Djordjevic, samt opplysninger om at Djordjevic i oktober 2012 skal ha vært i Norge og blant annet har vært i Olympiatoppens lokaler, sa generalsekretær Inge Andersen i går.

Gjennom media er idrettsforbundet tidligere blitt kjent med at Antidoping Norges påtalenemnd i 2011 skal ha henlagt en sak relatert til e-postutvekslingen mellom Vukicevic og Djordjevic.

– Vi ba tirsdag Olympiatoppen om en redegjørelse for all kontakt norske idrettsutøvere eller -ledere har hatt med TMG-BMC og Djordjevic. Dette arbeidet pågår fortsatt. Men de opplysningene som allerede er fremkommet, er av en slik karakter at vi finner det riktig å be Antidoping Norge starte opp igjen granskningen, sa Andersen.

I henvendelsen til Antidoping Norge ber NIF også om at det blir foretatt undersøkelser som kan bekrefte eller avkrefte hvorvidt Djordjevic og TMG-BMC har vært involvert i dopingsaker internasjonalt.

– Ledelsen i Norges Idrettsforbund er fast bestemt på å få belyst alle forhold i denne saken. Dette gjelder både Vukicevic’ rolle, og eventuell kontakt som har vært mellom aktører i norsk idrett og TMG-BMC/Djordjevic. Som en del av denne gjennomgangen, har vi bedt Antidoping Norge om en snarlig tilbakemelding på hvorvidt de finner å kunne imøtekomme vår anmodning, sier Andersen.