Rune Jarstein (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Rune Jarstein (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Championship-klubb har lagt inn bud på Jarstein

Etter det TV 2 erfarer er det Hull som skal ha lagt inn bud på Rune Almenning Jarstein.

Oslo (TV 2 Sporten): Viking bekrefter at de har fått et bud fra en engelsk klubb.

– Ja, jeg kan bekrefte at vi har hatt en dialog og nå fått et tilbud fra en klubb i England, sier Vikings administrative direktør, Arne Larsen Økland.

Hull, som nå ligger på fjerdeplass i Championship fem poeng bak serieleder Crystal Palace, skal etter det TV 2 erfarer ha lagt inn et bud på i overkant av fem millioner kroner på Jarstein. Viking skal ønske seg rundt syv.

– Jeg ønsker ikke å si noe om beløp, sier Larsen Økland.

Er det et bud som er tilfredstilende for dere?

– Det jeg kan si er at vi har en dialog på gang, sier Vikings administrative direktør.

Solbakken som agent
Per dags dato er det tidligere Molde-keeper, Ben Amos, som vokter buret for engelskmennene. Han er på lån fra Manchester United. Nå ønsker Hull seg en mer permanent løsning.

Er dere innstilte på å gi slipp på Jarstein?

– Vi har gitt Rune beskjed om at han skal få muligheten dersom et godt nok bud kommer. Rune er i en voksen alder og vi har stor forståelse for at han ønsker å prøve seg ute, sier Økland.

Rune A. Jarstein byttet for kort tid siden agent til Jim Solbakken for å komme seg utenlands.

– Det er noe jeg håper på og jobber hardt for. Jeg føler at jeg er klar for å ta et steg nå, sa Jarstein.

Jarstein har levert en meget god sesong for Viking og sa til TV 2 tidligere denne uken at han har vokst som både spiller og person.

– Man jobber med hvordan man skal opptre og oppføre seg. Jeg har tatt noen steg i høst, sier Jarstein selv.

Grodås håper på salg
Det har tradisjonelt vært solgt få norske keepere ut av landet. Frode Grodås er en av dem som mener et keepersalg vil være ekstremt viktig for norske keeperes anseeelse ute.

– Jeg tror det hadde vært fantastisk viktig å få ut en keeper nå. Å få ut en keeper som presterer bra i en annen liga. Så følger andre etter, sier landslagets keepertreener, Frode Grodås.

Han er en av få norske keepere som har fått prøve seg utenlands. Landslagets assistenttrener og tidligere burvokter, Ola By Rise tror det er ulike årsaker til at Norge har solgt så få keepere ut av landet.

– Det er det nok flere grunner til. Hovedgrunnen er nok at klubber utenlands har større fokus på å sikre seg spillere i skapende posisjoner, sier Rise.