Økonomisk rekordår for Bayern München

Bundesligaleder Bayern München endte uten titler forrige sesong, men kan likevel vise til sitt beste økonomiske resultat i klubbens 112 år lange historie.

Nøkkeltallene fra regnskapet er 81,7 millioner kroner (11,1 mill. euro) i overskudd og en rekordhøy omsetning på hele 2,44 milliarder kroner. Det hjelper på etter to år uten sølvtøy.

Økonomidirektør Karl Hopfner uttalte på under Bayerns årlige generalforsamling at klubben hadde budsjettert med et overskudd på 9,6 millioner kroner. Aldri har de rødkledde vært i bedre rustet økonomisk, ifølge Hopfner.

– Jeg tror medlemmene av Bayern München kan være stolt av klubben sin i dag. I løpet av 112 år har vi aldri vært i en bedre posisjon når det kommer til finanser.

Det tyske storlaget styrket omsetningen med drøyt 300 millioner kroner fra 2010/11. Når klubbens stadion er nedbetalt, forventer Bayern ytterligere 220 millioner kroner i årlig overskudd.

München-laget tapte mesterligafinalen på straffer for Chelsea i mai, men fikk uansett med seg en god slump penger fra turneringspotten. (©NTB)