Grotmol håper å ha ankesaken avgjort før avspark

Ankeutvalget i Norges Fotballforbund kan ikke gi noe konkret tidspunkt for når Hønefoss' anke i poengtrekksaken er avgjort, men håper å ha en beslutning klar før søndagens kamper.

– Vi prøver å få det avgjort før siste serierunde i eliteserien, slik at det er avklart før kampene spilles. Jeg kan ikke si noe nøyaktig tidspunkt. Vi har ikke fått endelig berammet et møte i ankeutvalget. Vi ser på når vi kan få sammenkalt nødvendig antall medlemmer, sier leder i Ankeutvalget, Frode Grotmol, til NTB.

I Ankeutvalget sitter i tillegg til Grotmol også Mathias Hellum Lilleengen (nestleder) samt medlemmene Anne-Gry Rønning-Aaby, Lisbeth Bakken og Roar Norheim Larsen.

– Saker avgjøres normalt med tre medlemmer til stede. Vi får noen lignende saker hvert år. Så dette er ingen uvanlig problemstilling. Tidligere saker er alltid relevant. En ser gjerne på hvilken praksis som tidligere er fulgt. Så må en vurdere om sakene er like eller skiller seg. En må også vurdere om en skal endre praksis i ulike retninger.

Ankeutvalgets beslutning er endelig.

Hønefoss står i fare for å bli fratatt ett poeng etter at keeperen Steve Clark ble benyttet i vårsesongen uten gyldig arbeids- og oppholdstillatelse. Poengtrekket kan komme til å avgjøre nedrykk fra eliteserien. (©NTB)