Marouane Fellaini (Foto: PAUL THOMAS/AP)
Marouane Fellaini (Foto: PAUL THOMAS/AP)

Sjekk hvem som prøvde å signere Everton-stjernen som 17-åring

Marouane Fellaini ble oppdaget av det som den gangen var Premier League-klubbens speider.
Les deg også opp på alle de ti Premier League-kampene som går denne runden.

Den tolvte Premier League-runden står for tur, og flere av oppgjørene kan bli virkelige klassikere. Les deg opp på noen artige fakta forut for hver av de ti kampene denne runden.

Se også en nåværende Premier League-manager uttale seg om da han speidet på Fellaini da belgieren var 17 år i videovinduet øverst!

Les også: Derfor lar Tottenham-spilleren afroen gro

Kamper lørdag:

Arsenal-Tottenham, lørdag 13:45 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo

- I de to siste sesongene i dette oppgjøret har laget som tok ledelsen 2-0 endt opp som taperlag. I februar tok Spurs en tidlig tomålsledelse, men tapte 2-5, og i oktober 2010 ledet Arsène Wengers lag med samme margin og tapte 2-3.

- Seieren i 2010 er også den eneste borteseieren Tottenham har tatt på de 19 de har spilt på erkerivalens hjemmebane siden Premier League-oppstarten i 1992.

- Arsenal har ikke vunnet en lørdagskamp med avspark 13:45 på sine siste fem forsøk. Forrige triumf kom i oktober 2009 mot nettopp Tottenham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORRIGE 13:45-TRIUMF: Cesc Fabregas og Arsenal vant 3-0 mot
 Tottenham i 2009. Det var sist Arsène Wengers lag vant en tidligkamp
 på en lørdag i Premier League. (Foto: Akira Suemori/AP)
FORRIGE 13:45-TRIUMF: Cesc Fabregas og Arsenal vant 3-0 mot Tottenham i 2009. Det var sist Arsène Wengers lag vant en tidligkamp på en lørdag i Premier League. (Foto: Akira Suemori/AP)

Newcastle-Swansea, lørdag 16:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 Sumo

- Alan Pardew har aldri tapt mot Swansea som manager. To oppgjør som Newcastle-sjef, to som Reading-sjef og ett som Charlton-sjef har gitt fire seire og en uavgjort.

- Newcastle er ubeseiret i alle kampene der de har scoret først denne sesongen, men har ikke vunnet en eneste av kampene der de har sluppet inn det første målet. Sist de gjorde det var så langt tilbake som i oktober 2010 i en 2-1-seier mot West Ham.

- Swanseas Leon Britton har reddet på streken tre ganger denne sesongen. Det er oftere enn noen andre spillere i Premier League.

Artikkelen fortsetter under bildet!

REDNINGSMANN: Leon Britton har stått på streken og reddet oftere
 enn noen andre spillere i Premier League denne sesongen. Her fra oppgjøret
 mot Hatem Ben Arfa og Newcastle forrige sesong. (Foto: John Walton/Pa
 Photos)
REDNINGSMANN: Leon Britton har stått på streken og reddet oftere enn noen andre spillere i Premier League denne sesongen. Her fra oppgjøret mot Hatem Ben Arfa og Newcastle forrige sesong. (Foto: John Walton/Pa Photos)

QPR-Southampton, lørdag 16:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 Sumo

- Kun tre klubber i Premier League-historien har spilt tolv kamper på rad uten seier. Swindon (93/94) og Norwich (04/05) rykket ned, mens Everton (94/95) og Derby (00/01) reddet plassen. QPR har ikke vunnet noen av sine elleve første kamper.

- Southampton har sluppet inn 29 mål på elleve kamper, noe som er det meste noen Premier League-klubb har hatt på dette stadiet i sesongen. Sist et lag slapp inn flere på øverste nivå var i 1985/86 da West Bromwich stod med 32 baklengs etter elleve runder.

- Klubbene har ikke møttes i Premier League siden mars 1996. QPR vant da 3-0 etter scoringer av Danny Dichio, Rufus Brevett og Kevin Gallen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

STORSCORER:
 En av målscorerne fra forrige møte mellom lagene i Premier League-sammenheng
 var storscoreren Kevin Gallen. (Foto: Mark Lees/Pa Photos)
STORSCORER: En av målscorerne fra forrige møte mellom lagene i Premier League-sammenheng var storscoreren Kevin Gallen. (Foto: Mark Lees/Pa Photos)

Reading-Everton, lørdag 16:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 Sumo

- Reading har sluppet inn 13 mål den siste halvtimen av kamper denne sesongen. Det er mer enn noen andre lag i divisjonen.

- David Moyes mangler ett poeng på å ta sitt 600. Premier League-poeng som manager. Kun Sir Alex Ferguson (1674 poeng), Arséne Wenger (1207) og Harry Redknapp (831) har tatt flere.

- Nåværende Reading-manager og tidligere Reading-speider Brian McDermott speidet på Evertons Marouane Fellaini da belgieren var 17. Allerede da var han dog for dyr til at klubben kunne hente ham.

Se intervjuet med McDermott på pressekonferansen forut for kamp i videovinduet øverst! Artikkelen fortsetter under bildet!

Fellaini,
 2008 (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Fellaini, 2008 (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Liverpool-Wigan, lørdag 16:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo

- Wigan er ubeseiret i sine fem siste Premier League-oppgjør mot Liverpool. Forrige tap mot de røde kom på Anfield i desember 2009.

- Liverpool har aldri tatt færre poeng på sine første elleve Premier League-kamper enn de tolv de har tatt denne sesongen. Antallet er det samme som i åpningssesongen 1992/93.

- Liverpool har kun vunnet tre Premier League-kamper på Anfield i kalenderåret 2012. Selv med seier i de fire gjenstående vil de ende året med færrest antall Premier League-seire på hjemmebane i et kalenderår noensinne. Deres foreløpige verstenotering er 2003, og da vant de åtte ganger.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SCORET PÅ ANFIELD: Titus Bramble var Wigans målscorer i 1-1-kampen
 i januar 2008. (Foto: JON SUPER/AP)
SCORET PÅ ANFIELD: Titus Bramble var Wigans målscorer i 1-1-kampen i januar 2008. (Foto: JON SUPER/AP)

Manchester City-Aston Villa, lørdag 16:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 2 og TV 2 Sumo

- Manchester City har slått Aston Villa flere enn noen andre klubber de har møtt i Premier League-historien. De lyseblå har 16 seire totalt mot Villa.

- Manchester City har spilt 35 hjemmekamper på rad i Premier League uten tap. Rekorden tilhører Chelsea og er på 86 kamper mellom 2004 og 2008, men erkerivalen Manchester United ligger på andreplass med 36 kamper mellom 1998 og 2000.

- Villa-manager Paul Lambert fikk virkelig kjørt seg i oppgjør mot Roberto Mancini forrige sesong. Hans Norwich-lag tapte 1-6 hjemme og 1-5 borte.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TØFT I FJOR: Paul Lambert måtte se at hans Norwich-lag slapp
 inn totalt elleve mål på de to kampene mot Mancheste City forrige sesong.
 Nå prøver han på ny, som Aston Villa-sjef. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
TØFT I FJOR: Paul Lambert måtte se at hans Norwich-lag slapp inn totalt elleve mål på de to kampene mot Mancheste City forrige sesong. Nå prøver han på ny, som Aston Villa-sjef. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

West Bromwich-Chelsea, lørdag 16:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 3 og TV 2 Sumo

- Før Gareth McAuleys matchvinnerscoring som kostet André Villas-Boas jobben etter 0-1-tap i dette oppgjøret forrige sesong hadde ikke WBA slått Chelsea i tilsvarende oppgjør siden mars 1979 - en rekke på 15 kamper.

- Tidligere Chelsea-spiller Steve Clarke møter tidligere WBA-sjef Roberto Di Matteo til managerduell på sidelinjen. I sin tid som en del av trenerapparatet i Chelsea vant Clarke fire av fire kamper.

- Chelsea har spilt tre Premier League-kamper på rad uten seier. Det har de aldri tidligere gjort under Di Matteos ledelse.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VillasBoasWBA
VillasBoasWBA

Norwich-Manchester United, lørdag 18:30 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo

- Manchester United har 27 poeng etter elleve Premier League-kamper, noe som er tredje mest i deres historie. Både i 93/94-og 06/07-sesongene hadde de 28 poeng på tilsvarende stadie. Begge sesongene ble de også ligamestere.

- Manchester United har kommet tilbake etter å ha ligget under i fem Premier League-kamper allerede denne sesongen. Rekorden for en hel sesong er på seks, og fra 1999/00.

- Norwich har kun vunnet én gang på ti oppgjør mot Manchester United i Premier League, og det var i april 2005 da Dean Ashton og Leon McKenzie sørget for 2-0-seier på Carrow Road. Åtte tap og en uavgjort er fasitien i de øvrige ni kampene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ENGANGSTILFELLE: Norwichs seier mot Ruud van Nistelrooy og Manchester
 United i 2005 er de kanarigules eneste i Premier League-historien. (Foto:
 DAVID BEBBER/AFP)
ENGANGSTILFELLE: Norwichs seier mot Ruud van Nistelrooy og Manchester United i 2005 er de kanarigules eneste i Premier League-historien. (Foto: DAVID BEBBER/AFP)

Kamper søndag:

Fulham-Sunderland, søndag 17:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo

- Martin Jol har aldri tapt mot Martin O'Neill i Premier League. Nederlenderen står med to seire og to uavgjorte i deres fire innbyrdes oppgjør, som blant annet inkluderer den utrolige 4-4-kampen mellom Jols Tottenham og O'Neills Aston Villa fra 2007.

- Fulham har mistet 14 poeng etter å ha ledet denne sesongen, hvilket er mer enn noen andre klubber denne sesongen. De 14 inkluderer seks på de siste tre kampene.

- Sunderland har ikke vunnet på fem Premier League-kamper, og den éne seieren de tok mot Wigan 29. september er både den eneste de har denne sesongen og den eneste på de siste 18 totalt i Premier League.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KUN I BAKGRUNNEN PÅ BILDER: Martin O'Neill setter Martin
 Jol i skyggen her, men i Premier League-sammenheng er Fulham-sjef Jol
 ubeseiret. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
KUN I BAKGRUNNEN PÅ BILDER: Martin O'Neill setter Martin Jol i skyggen her, men i Premier League-sammenheng er Fulham-sjef Jol ubeseiret. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Kamper mandag:

West Ham-Stoke, mandag 21:00 | Se oppgjøret direkte på TV 2 PL HD 1 og TV 2 Sumo

- West Ham har aldri hatt flere Premier League-poeng etter elleve kamper enn det de har denne sesongen. 18 poeng er en tangering av rekorden fra 2005/2006.

- Stoke har kun sluppet inn ti mål denne sesongen. Det er likt med Manchester City, og en defensiv statistikk ingen andre lag har gjort det bedre enn.

- Stokes Ryan Shawcross var en av seks spillere som debuterte for England i oppgjøret mot Sverige onsdag. Midtstopperen spilte det siste drøye kvarteret.

EnglandsDebutanterWeb
EnglandsDebutanterWeb

Hvilken kamp gleder du deg mest til? Hvilke forventninger har du for helgens kamper? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!