Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)
Petar Vukicevic (Foto: Erichsen, Jarl Fr./NTB scanpix)

Gjennomgår mistenkelige Vukicevic-e-poster i dag

Svein Arne Hansen og Friidrettsforbundet gjennomgår nå innholdet i den mistenkelige e-post-dialogen mellom Petar Vukicevic og hans serbiske lege-venn Srdjan Djordevic.

Oslo (TV 2): – E-postene er oversatt og leses nå. Vi kan ikke si noe mer foreløpig. Dette skal gjøres grundig, så får vi se hva som kommer ut av dette til slutt, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til tv2.no.

Og mens friidrettsforbundet leser e-poster, sender Olympiatoppen nå ut elektroniske meldinger til særforbundene.

– Vi har sendt ut e-poster til generalsekretærene i alle særforbund der hver enkelt blir bedt om å undersøke og avdekke om det er flere som har vært i kontakt med det mye omtalte firmaet, sier presseansvarlig i Olympiatoppen Halvor Lea til tv2.no.

Firmaet Lea snakker om, TMG-BMC, er drevet av nettopp Srdjan Djordevic og driver innen biomekanikk og kinesiologi for å utvikle verktøy for optimalisering av trening og restitusjon for toppidrettsutøvere.

– Kan ikke beordre Vukicevic hjem
– Jeg vil presisere at Petar Vukicevic ikke har noen tilknytning til Olympiatoppen, og at det er Friidrettsforbundet som har han på lønningslistene, sier Lea.

– Så dere kan for eksempel ikke beordre Vukicevic hjem fra Sør-Afrika?

– Nei, det vi kan ikke, men det er vel ikke naturlig at Petar og Olympiatoppen vil ta en prat når han kommer hjem.

Les også: Vukicevic hevder eposter er forfalsket
Les også:Tufte ble testet hos omstridt slovensk firma

Antidoping Norge vil vurdere ny opplysninger
Antidoping Norge ved Anders Solheim fikk først vite om Vukicevic’ e-poster i 2011. Han sier at påtalenemda da valgte å henlegge saken.

– Dersom det foreligger nye opplysninger vil vi vurdere de fortløpende, sier Solheim til TV 2.

– Har det kommet nye opplysninger på bordet, da?

– Vi pleier ikke å kommentere det i slike saker, og jeg tror ikke vi skal gjøre det nå heller, sier Solheim.

I og med at saken ble henlagt i fjor, er det derfor nå opp til NFIF å vurdere om det er begått et brudd på våre etiske verdier.

– Vi ønsker ikke trenere i Norges Friidrettsforbund som har et forhold til doping, sier Svein Arne Hansen.

Vukicevic har et engasjement med NFIF som trener for Christina Vukicevic, og som fagansvarlig for hekk, og engasjementet utløper i desember 2012 dersom det ikke blir fornyet.

– Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke har noen indikasjoner om at Petars barn Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic, eller noen andre norske landslagsutøvere, har et uklart forhold til doping, presiserer han.