Steffen Iversen
Steffen Iversen

Iversen takket nei til Ferguson

Fikk telefon fra Manchester – valgte likevel å takke nei til favorittklubben.

Se Arsenal–Tottenham på TV 2 PL HD1 eller tv2sumo.no lørdag 17. november klokken 13:45!

Det kommer frem i selvbiografien «Steffen – født til fotball» utgitt denne uken. Boken, som er ført i pennen av tidligere journalist Anders Mølster Galaasen, skildrer en beinhard kamp mellom flere storklubber høsten 1996 – alle ute etter en talentfull 20-åring ved navn Steffen fra Trondheim.

Dragkamp
På motsatt side: Rosenborg og Rune Bratseth, i desperat kamp for å beholde stjernespissen. Men Iversen var norsk fotballs heteste eksportvare. Telefonlinjene glødet både hos agent Erik Solér og på Brakka i Trondheim.

Selveste Manchester United-manager Alex Ferguson hadde fått øynene opp for trønderen.

1. november ble det kjent at Tottenham hadde lagt inn bud på 23 millioner kroner, men ifølge biografien var på dette tidspunktet flere av de beste klubbene i Premier League på banen.

Det var med andre ord alt annet enn sikkert at Iversen ville ende i London.

«Ikke bare United og Tottenham, men også Liverpool hadde meldt seg på. Fra før hadde Dortmund og Ajax ymtet frempå om at de kunne tenke seg supertalentet. Og dette var bare noen av de klubbene som kontaktet Erik Solér høsten 1996», skriver Mølster Galaasen.

mSteffen B1
mSteffen B1

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I @altomfotball.no

Fergie på tråden
Så kom telefonen fra Old Trafford.

«Dette visste også Steffen: Han hadde blant annet hatt Alex Ferguson på tråden. Relativt stort, i grunnen litt uvirkelig, at bossen til United hadde ringt til ham, Steffen, for å fortelle at han var ønsket i klubben han hadde holdt med som liten. (...) Han kunne bli lagkamerat med Solskjær, Giggs og Cantona. Det var stort, kanskje for stort?», skriver forfatter Mølster Galaasen.

Beskjeden fra Ferguson var imidlertid at Iversen, grunnet Mesterliga-spill for Rosenborg, måtte finne seg i å bli nedprioritert den første sesongen. At han var indisponibel for spill i turneringen gjorde at han måtte finne seg i å spille annenfiolin den første sesongen.

Dermed valgte Iversen det trygge fremfor egen favorittklubb, og dro i stedet til Tottenham og London hvor han ble forespeilet startplass fra dag én.

«Derfor ble United likevel ikke så interessant i Steffens hode, hvor merkelig det enn kan høres ut. Det var enkel matte», skriver Mølster Galaasen.


Arsenal's Ashley Cole is chased by Tottenham's Steffen Freund (L) and Steffen Iversen (R) (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
Arsenal's Ashley Cole is chased by Tottenham's Steffen Freund (L) and Steffen Iversen (R) (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)