Ryan Lowe, MK Dons (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Ryan Lowe, MK Dons (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

MK Dons lekte seg til historisk prestisjekamp

MK Dons møter AFC Wimbledon i FA-cupen.

MK Dons - Cambridge City 6-1:

Ikke overraskende fikk MK Dons lett spill mot Cambridge City i omkampen i FA-cupens første runde.

Avleggeren av Wimbledon FC ledet 3-0 til pause.

Lett match
Shaun Williams ga dem ledelsen etter bare tolv minutter, og i løpet av halvannet minutt mot slutten av omgangen avgjorde James O'Shea og Ryan Lowe kampen.

Den tidligere Ipswich-junioren David Theobald reduserte for Cambridge City, men i løpet av fire minutter scoret Williams, Bamidele Alli og Adam Chicksen.

Det betyr at MK Dons i neste runde før besøk av AFC Wimbledon, til det som trolig blir tidenes mest omtalte andre runde-kamp i FA-cupens historie.

For mens MK Dons er laget som gjenoppstod fra Wimbledon FCs ruiner og overtok deres plass i ligasystemet, er AFC Wimbledon laget fansen dannet i protest mot flyttingen av klubben deres til Milton Keynes.

Begge parter hevder å være det ekte Wimbledon. Og kampen mot MK Dons var akkurat det fansen av AFC Wimbledon ikke ville ha noe av.

Les også: Frekt hælspark kan føre til historisk cupmøte

AFC Wimbledon-fansen vurderer boikott
AFC Wimbledon-manager Neal Ardley uttalte at han ikke ser på MK Dons som noen spesiell motstander.

– Målet vårt er å ta oss til tredje runde, enkelt og greit. Som spillere og støtteapparat kan vi bare opptre profesjonelt uansett hvem vi møter og prøve å ta oss til tredje runde og en mulig stor motstander, sa han etter AFC Wimbledon hadde sendt York City ut av FA-cupen.

Men flere AFC Wimbledon-fans har allerede uttalt at de ikke vil dra til Milton Keynes. Fordi de ikke ønsker å betale billettpenger til en klubb de ikke anerkjenner.

– Noen fans har sagt at de aldri vil dra til en kamp hos MK Dons. Noe jeg forstår. Andre ønsker å dra for å støtte laget, noe jeg også forstår. Men den største delen av fansen står midt mellom og jeg tror at de avgjør om det blir en boikott eller ikke. Et annet spørsmål som dukker opp er hvorfor skal vi dra til MK Dons og gi penger til en klubb som har stjålet fra oss? skriver supporterleder Simon Wheeler i et innlegg på supporterklubbens hjemmeside.

Tonene er ikke så mye bedre fra motsatt hold.

– Det fantastiske stadionet AFC vil få besøke viser hva en kan oppnå i fotball med den rette innstilling, kunnskap og investeringer, skrives det i en kommentar i Milton Keynes Citizen hvor de konstant omtaler klubben som AFC og utelater Wimbledon fra klubbnavnet.