Mos (Foto: Larsen, Jens Noergaard/NTB scanpix)
Mos (Foto: Larsen, Jens Noergaard/NTB scanpix)

Moa om lillebror Mos: - Han bør vurdere sine muligheter

Moa oppfordrer Mos til å være tålmodig med tanke på fremtiden i FC København.

Budapest (TV 2 Sporten): Moas lillebror Mos ble toppscorer i Tippeligaen i 2011 etter å ha bøttet inn 17 mål mens han var på utlån fra Vålerenga til Tromsø.

I januar 2012 ble Mos solgt til den danske storklubben FC København. Etter flere solide prestasjoner i treningskampene har imidlertid ikke Mos fått den spilletiden han kunne ønske seg de siste månedene.

Så langt står angriperen oppført med kun fem kamper - to fra start og tre som innbytter. 24-åringen har scoret to ligamål.

- Må være tålmodig
Storebror, landslagsspiss og Hannover-proff Moa mener Mos nå bør være tålmodig med tanke på fremtiden.

- Jeg snakker med ham hver dag egentlig og sier til ham at han må være tålmodig. Han fikk en bra start, men nå har han vært ute av troppen den siste tiden. FCK er imidlertid en stor klubb og med masse bra spisser i troppen, poengterer Moa overfor TV 2 Sporten.

- Men det vil alltid være interesse for spisser, og muligheter for ham hvis han vil gjøre noe med situasjonen i januar, fortsetter Moa.

- Bør han bli værende i FCK for å bite seg fast til en plass på laget?

- Det er vanskelig å si og spørs hvilke tilbakemeldinger han får av ledelsen der. Samtidig er det nok av klubber som helt sikkert vil ønske seg ham, svarer Moa.

LES OGSÅ: Håvard Nielsen (19) inn i landslagstroppen

SLITER MED SKADE: Moa. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
SLITER MED SKADE: Moa. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Retur til Tromsø?
Den siste tiden er Mos blitt koblet til en mulig retur til gamleklubben Tromsø. Moa hinter om at det kan være et godt alternativ for broren.

- Ja, han har vist at han scorer når han er i form og får spilletid. Det viste han i hver uke i Tromsø, og Per-Mathias var helt fantastisk overfor Mos. Det er viktig for ham å komme til en klubb som satser på ham, konstaterer Moa – som selv nå endelig er skadefri og tilbake i scoringsform.

- Det er først og fremst godt å være tilbake på landslaget igjen og det var godt å få de to scoringene for Hannover nå sist. Det går fremover igjen, smiler Moa.

Les også: Drillos menn må stanse Bundesliga-toppscoreren

SLITER MED RYGGEN: Moa har lenge slitt med ryggen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
SLITER MED RYGGEN: Moa har lenge slitt med ryggen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Kvitt problemene
Han har slitt med ryggen den siste tiden, men nå er også de problemene i ferd med å forsvinne.

- Jeg har hatt en del problemer med ryggen, men jeg skylder ikke bare på ryggen for at jeg ikke har vært 100 prosent i form. Jeg jobber som sagt hardt hver dag for å komme tilbake der jeg var og nå føler jeg at ting er på riktig vei, sier Moa, som kom inn fra benken og sørget for Norges 2-0-scoring mot Ungarn i Budapest forrige onsdag.