YNGREBØLGEN: «Nye Norge» varmer opp på Ferenc Puskas Stadion. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
YNGREBØLGEN: «Nye Norge» varmer opp på Ferenc Puskas Stadion. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Superunge Norge mot Ungarn

– Kanskje det yngste laget noen gang, sier Egil Drillo Olsen om laget mot Ungarn.

Budapest / Bergen (TV 2 Sporten):

U21-landslagets suksess har ikke gått upåaktet hen hos landslagsledelsen.

Hele sju spillere fra U21-landslaget er med i troppen til privatlandskampen mot Ungarn.

Les også: Håvard Nielsens tidligere lærer: – Så raskt at han hadde noe helt spesielt ved seg
Les også: Mix vil vurdere Norge - hvis Drillo ringer
Les også: Hangeland bekrefter Fulham-interesse for Forren

To kan få sin debut
Håvard Nielsen og Anders Ågnes Konradsen kan begge få sine debuter mot magyarene, mens Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Valon Berisha og Vegar Eggen Hedenstad allerede har fått prøvd seg. I tillegg var Joshua King i den opprinnelige troppen, men måtte melde forfall.

– Det tar litt tid å etablere seg på dette nivået her. Men nå er det en ny generasjon som minner litt om den gamle 69-generasjonen. Hvor plutselig fire-fem-seks-sju spillere fra det samme kullet kan bli A-landslagsspillere. Det er veldig spesielt. På en annen side så er det veldig spennende. Vi får se et par spillere i morgen som kan få vise seg frem på dette nivået, som jeg er veldig spent på, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen til TV 2 Sporten.

Laget han sender på banen mot Ungarn blir veldig ungt.

– Jeg tror kanskje vi stiller med det yngste landslaget vi har gjort på veldig lenge, kanskje til og med noensinne. Det er veldig ungt, forteller Drillo.

Play: Se intervjuet med Drillo

– Skal ha med de beste
Dersom ungdommene griper sjansen mot Ungarn, så kan det bety kroken på landslagsdøren for veteraner som Kjetil Wæhler, Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp.

– Kampen i morgen blir viktig for flere spillere. Et par av de yngste så er det ikke over og ut dersom de faller gjennom i morgen. På den annen siden så har de en gigantisk mulighet til å gripe sjansen og melde seg på for å være med i 2013, sier landslagssjefen.

Landslagskaptein Brede Hangeland tror ikke det blir for mange unggutter.

– Det får vi se på. Jeg tror ikke nødvendigvis det. Det var noen som sa vi hadde en snittalder på under 23 år. Det er jo helt fantastisk at vi har så mange unge og sultne på vei frem, sier han.

Med sine 31 år er Fulham-stopperen troppens nest yngste. Bare Espen Bugge Pettersen er eldre. Men Hangeland synes ikke det er negativt at det er mye ungt på landslaget.

– Jeg synes at vi skal prøve å ha med de beste. Hvis det er sånn at det er de yngste som er de beste, så lover jo det veldig godt for fremtiden. Alle får konkurrere på lik linje, enten de er gamle som meg eller unge som en del av de andre her, sier han.

Play: Se intervjuet med Brede Hangeland

Utfra tirsdagens trening tyder alt på at Håvard Nielsen får sin debut fra start på venstrekanten.

Antatt lag: Rune Almenning Jarstein - Tom Høgli, Brede Hangeland, Vegard Forren, Vegar Eggen Hedenstad - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nielsen - Alexander Søderlund.

Jonathan Parr ble også benyttet en del både som venstreback og for Nielsen på venstreflanken.

Det er også avtalt på forhånd at Håvard Nordtveit og Magnus Wolff Eikrem spiller en omgang hver i den sentrale midtbanerollen.

Privatlandskamper i altomfotball.no: Oversikt | Statistikk