schira (Foto: Digitalsport)
schira (Foto: Digitalsport)

Bergman forklarer Frisk-oppturen: – Vi hentet et nytt lag

Frisk Asker-treneren mener store utskiftninger i spillerstallen er hovedgrunnen til at laget allerede har tatt flere poeng enn de gjorde hele forrige sesong.

Lørenskog - Frisk Asker (18.30)

Se hele hockeyrunden direkte på tv2sumo.no - VIF - Stavanger sendes også på TV 2 Sport

Asker (TV 2 Sporten): Det er ikke mange måneder siden Frisk Asker var en kasteball, eller kastepuck om du vil, i Get-ligaen og klubben var på randen av konkurs.

Nå har man fått kontroll på økonomien og samlet et lag som har slått både Lørenskog, Stavanger og VIF denne sesongen. Det har også fått publikum tilbake, og hele 1.329 tilskuere så tirsdagens hjemmekamp mot Vålerenga. Det er sesongbeste i Askerhallen.

– Det har vært en bra sesong. Til tider veldig bra, men vi savner noe stabilitet, sier trener Sune Bergman til TV 2 Sporten.

Han ledet laget til seriegull i 2008 og kom tilbake i sommer etter en periode i svenske Vita Hästen. Under Bergmans ledelse har Frisk Asker allerede plukket flere poeng enn hele forrige sesong til sammen.

Les også: Skadeplaget Sparta møter et Oilers-lag i storform

Nytt lag
Da vant askerbøringene seks av 45 seriekamper, plukket kun 19 poeng og slapp inn 255 mål. Kun 1-0-seier over Manglerud Star i den siste kvalifiseringskampen sikret ny kontrakt i Get-ligaen.

– Vi har fått inn en hel del nye spillere. Et nytt lag. Det er vel den største og beste forklaringen på oppturen. Vi har rett og slett et bedre tropp nå, sier Bergman.

Artikkelen fortsetter under bildet!

bergman
bergman

Ni spillere forsvant ut etter fiaskoen forrige sesong, og inn kom like mange nye fjes. Importene Bryan Marshall, Luke Salazar og Craig Schira har alene stått for 52 poeng hittil.

– På en god dag kan vi slå hvem som helst. Det har tatt kortere tid enn jeg trodde å få de mange nye til å fungere sammen, men vi jobber hver dag for å bli bedre og mer stabile.

Bak «de tre store»
Laget med de godt synlige draktene sto med fem seirer på seks kamper før de rotet bort en 4-1-ledelse mot Sparta for to uker siden. Frisk dro også poengløse fra Lillehammer før landskamppausen før de tirsdag slo Vålerenga i spillerforlengningen.

– Intet tre vokser inn i himmelen. Vålerenga, Stavanger og Lørenskog har betydelig mer penger enn oss, men vi kan være med bak dem, sier Bergman foran tirsdagens bortekamp på Romerike.

Dagens kamper i Get-ligaen - se alle kampene på tv2sumo.no

Rosenborg - Storhamar 18.00
Tønsberg - Lillehammer 18.30
Lørenskog - Frisk Asker 18.30
Sparta - Stjernen 19.00
Vålerenga - Stavanger 19.00

frisk
frisk