deila (Foto: Scanpix)
deila (Foto: Scanpix)

VIF vil snakke med Deila om trenerjobben

Men Oslo-klubben har over ti kandidater på blokka som mulige erstattere for Martin Andresen.

Oslo (TV 2 Sporten): Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen har over ti trenerkandidater på listen. Snart starter intervjurundene.

– Ja, vi har mer enn ti mann på blokka, sier Christiansen til TV 2 Sporten.

Klubben har gått bredt ut i jakten på en ny trener – og både norske og utenlandske navn er aktuelle. Deriblant Strømsgodsets Ronny Deila, selv om han har signalisert at kun drammenserne er aktuelt frem til 2015.

– Vi har ikke snakket med noen ennå. Heller ikke Ronny Deila, så vi vet ikke hva han tenker – utover det han har sagt i media.

– Vil dere snakke med Deila?

– Alle trenere som har gjort det godt i Norge, er det interessant å snakke med for oss. Så får vi se da.

Les også: Dansk U21-sjef på VIFs ønskeliste

Svensk eller dansk?
– Hva med utenlandske trenere som svenske Rikard Norling (Malmö) og danske Morten Wieghorst (Danmark U21)?

– Vi registrerer alle trenere som er vellykket. Også de to. Men foreløpig har vi ikke snakket med noen. Vi går ut bredt for å finne den rette profilen og den rette kandidaten. Vi gjør en grundig jobb i forkant på hvordan den neste treneren skal se ut, forteller Åge Petter Christiansen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

aage
aage

Styrelederen er selv hodejeger av yrke, og er klar på at Vålerenga ønsker en erfaren trener denne gangen. Martin Andresen ble for fem år siden ansatt uten noe som helst trenererfaring.

– Jeg tror tiden der man ansetter en trainee som trener er over. Det er for mye som står på spill.

Ser etter erfaring
– Er erfaring et nøkkelord?

– Ja, absolutt. Det samme er økonomi.

– Hva taler for å ansette en utlending kontra en nordmann?

– Det kunne vært morsomt å teste en nederlender eller en engelskamnn, men det er samtidig litt mer dristig. Uansett har jeg ikke noe mer vettugt å si om dette før om tre uker. Vi vil ikke snakke med noen nasjonale trenere før etter sesongen. Nå har vi jobbet med både klubb, styre og spillergruppe på hva slags type man kan tenke seg. Vi får inn navn fra en rekke ulike personer. Også spillergruppen har vært tydelige og kommet med innspill. Og det er bra. Vi håper å få på plass en trener før året er omme, sier Åge Petter Christiansen.