ny (Foto: Scanpix)
ny (Foto: Scanpix)

Ultras Felt C til TV 2: – Vi har ikke tilknytning til kriminelle miljøer

LSKs supportergruppering forstår ikke hvorfor Kanari-Fansens ledelse mener supporterbråket er ute av kontroll på Romerike.

Oslo (TV 2 Sporten): Ultras Felt C (UFC) har ikke uttalt seg etter bråket i Oslo sentrum og på Ullevaal stadion søndag, men etter at lederen i Kanari-Fansen, Kenneth Kvebek, mandag sa til TV 2 Sporten at situasjonen er ute av kontroll, slår grupperingen tilbake.

De liker dårlig å bli fremstilt som bråkmakere og fotballpøbler.

– At Kanari-Fansens leder og politiet linker oss til organiserte kriminelle viser bare hvor lite peiling begge parter har. Miljøet i UFC er bygget rundt en vennegjeng og vi har ikke noe tilknytning til kriminelle miljøer på Romerike eller andre steder i landet, skriver Ultras Felt C i en e-post til TV 2 Sporten.

– Vi har sett en endring i miljøet som vi er ganske bekymret over. Nå må politiet komme på banen og ta noen grep, sa Kvebek til TV 2 Sporten mandag.

Les også: Kanarilederen vil ha politihjelp mot fotballpøblene

Politiet er bekymret
Over 50 Lillestrøm-supportere ble fjernet fra tribunen etter gjentatt bruk av røykbomber i søndagens lokaloppgjør mot Vålerenga. Også før kampen ble det bråk i Oslo sentrum.

Artikkelen fortsetter under videovinduet med reportasjen med Kenneth Kvebek!

678677

Politiet på Romerike er spesielt bekymret over den økende andelen barn under 18 år tilknyttet Ultras-grupperingen – og vil ta kontakt med foreldrene til de mest ekstreme.

– Vi har elementer i Ultras som er tilknyttet organisert kriminalitet, sier politistasjonssjef Stein Brynildsen ved Romerike politikammer.

UFC hevder de ikke var involvert i bråket utenfor Oslo Spektrum søndag ettermiddag. De sier også at bruken av de ulovlige pyro-effektene inne på stadion var et samarbeid mellom medlemmer av Kanari-Fansen, UFC, LSK og andre personer knyttet til LSK-miljøet.

Kanari-Fansens leder sa til TV 2 Sporten søndag kveld at UFC sto bak bråket på Ullevaal, men LSKs supporterklubb skrev følgende på sin Facebook-side mandag:

– Kanari-Fansen ved styret er informert og har fått dokumentert fra flere hold og samarbeidspartnere at også Lillestrøm-supportere og medlemmer i Kanari-Fansen var delaktig i bruk av pyro på tribunen. Vi er takknemlige for at folk deler denne nyttige informasjon med oss, slik at rett blir rett, og at UFC ikke alene blir den store syndebukken.

Ladet opp i Oslo
Kenneth Kvebek mener UFC brøt en gyllen regel da de valgte å lade opp til Vålerenga-kampen på pub i Oslo og ikke i Lillestrøm.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe annet. Samt at enkelte har sagt at det er umulig å få til en samling i Oslo før kamp. Vi ville bevise at det fint lar seg gjøre. Hvorfor skal vi ikke kunne ta noen øl på pub i oslo når vi gjør det i Bergen, Stavanger og Trondheim? skriver UFC i en e-post til TV 2 Sporten.

– Hva er utgangspunktet for UFCs virksomhet? Hvordan ønsker dere å opptre?

– Vi står for en mentalitet hvor hvert eneste medlem gir alt de har for Sportsklubben i hver eneste kamp. Dette gjennom flaggvifting, bannere, tostangsflagg, hopping og ikke minst konstant synging. Samt at vi mener at pyro har en plass på tribunen.

– Hvor stor er oppslutningen til UFC og UFC Juniors?

– Vi går ikke ut med eksakte tall, men man er 40 pluss.

– På hvilke områder tar dere eventuelt selvkritikk for det som skjedde før, under og etter kampen mot Vålerenga?

– Vi tar avstand fra bruken av bangers samt at det ble kastet ting inn på banen. Men det må presiseres at det kom fra flere hold på tribunen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

lsk
lsk

– Vi elsker klubben
I en redegjørelse på sin egen hjemmeside skriver UFC tirsdag at de møttes på en pub i Oslo klokken 13 søndag og at de rundt 40 minutter senere fikk besøk av politiet. LSK-supporterne ga da beskjed om at de skulle ta T-banen til Ullevaal klokken 16.30.

– Rundt kl 15.30 kom det cirka 25 Enga-supportere fra T-banen og havnet i slåsskamp med politiet. Det er denne episoden det ble laget en mediesak ut av. Fire av disse kom seg igjen forbi politisperringene og opp til puben. Da ble det kastet litt gjenstander frem og tilbake før politiet fikk fjernet dem fra området. Etter dette slo politiet jernring rundt uteserveringen på puben og beordret folk inn på puben. Der fortsatte oppladningen til kampen med øl og sang, skriver UFC.

De skriver videre at politiet ikke ønsket at supportene skulle ta T-banen til Ullevaal og at det i stedet ble skaffet busser. Etter oppgjøret ble 2-1-seieren feiret hjemme i Lillestrøm.

– Vi elsker klubben like mye som alle andre LSK-supportere. At folk er skeptiske til mange av våre meninger og handlinger respekterer vi, men måten man har håndtert dette på, er under enhver kritikk. At Kanari-Fansens leder misliker oss sterkt er en dårlig bevart hemmelighet og vi sender neppe julekort til han i år vi heller, men som leder av en supporterklubb burde han holde seg for god til å stå på TV 2 i beste sendetid og komme med usannheter om medsupportere, melder supportergrupperingen.