elves (Foto: Scanpix)
elves (Foto: Scanpix)

Bærum-trener raser etter Elvestad-stunt: – Start burde skamme seg

1. divisjonslaget forstår ikke hvordan Start kunne la komiker Henrik Elvestad være med på sidelinjen under kampen mot Notodden søndag.

Oslo (TV 2 Sporten): Opprykksklare Start lot Golden Goals Henrik Elvestad bli med inn i garderoben og på benken i det som endte med et noe overraskende 1-2-tap for sørlendingene.

Notodden kunne med de tre poengene tatt seg forbi Bærum og opp på 14. plass dersom ikke bæringene hadde klart 0-0 mot Sandefjord.

Bærum-trener Morten Tandberg mener Start burde sagt nei til Elvestad-stuntet, og peker på at laget som ender på 14. plass i teorien kan berge plassen dersom to av lagene i Adeccoligaen ikke får lisens for 2013. HamKam og KIL er to av lagene som har slitt med økonomien i høst.

– Start burde skamme seg. Dette var en kamp som kunne vist seg å bli veldig viktig, og da er det utrolig skuffende at en så stor klubb som Start stiller til kamp med en stand-up-komiker på sidelinjen, sier Tandberg til Budstikka.

Les også: Se Notoddens frekke start-chip mot Start

Forstår ikke kritikken
Bærum ble kjent med Elvestads plan før kampen og ga beskjed til Start om at de mente oppgjøret var viktigere enn serievinneren kanskje hadde tenkt på.

– I Start setter vi Fair Play høyt, og det er nytt for meg at Notodden hadde noe å spille for. Men Elvestad var assisterende materialforvalter og hadde ingen påvirkning på kamputfallet, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Budstikka.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

678565

Elvestad forstår ikke Bærum-trenerens reaksjon og beskriver sin egen rolle på Notodden som «lakeien til den vanlige materialforvalteren».

– Det er lenge siden jeg har gjort stand-up. Han (Tandberg) må nesten se innslaget før han uttaler seg. Jeg har ikke innvirkning på resultatet i det hele tatt. Jeg skjønner at Bærum-treneren er forbannet over å rykke ned, men han kan ikke stole på at andre lag skal miste lisensen. Han må nesten samle poengene tidligere i sesongen, i stedet for å skylde på en stand-up-komiker som ikke er komiker, sier Elvestad til Dagbladet.

Spilte for BSK/NIF
Sammen med Johan Golden har han tidligere fått innpass i flere idrettslag og blant annet spilt for BSK/NIF i Postenligaen.

– Hadde Start satt meg innpå en halvtime og jeg var klovnen Bærum-treneren åpenbart tror, ville han hatt en god sak. Men her virker han bare sur for at de har rykket ned. Sorry, det tar jeg ikke noe skyld for. Det var bare en jævla dårlig match av Start. Det er rart han ikke tenker tanken på at Start kanskje hadde en dårlig dag i en betydningsløs kamp for dem, fortsetter Elvestad.