Clark
Clark

Hønefoss vil bruke god tid på Clark-anke

– Jeg går ut ifra at de ikke vil vente til siste dag, sier ankeutvalgets leder.

Fredag går ankefristen til Hønefoss ut i Steve Clark-saken. Beslutningen om poengtrekk kan i verste fall koste Hønefoss Tippeliga-plassen. Fotballforbundet vil gjøre alt for å behandle Ringerike-klubbens anke før siste serierunde på søndag.

Hvis ikke kan det oppstå en situasjon der ingen vet hvem som rykker ned etter fullført sesong.

– Det er svært uheldig om endelig tabellplassering skal avgjøres på skrivebordet etter at serien er avsluttet, sier generalsekretær Kjetil Siem til fotball.no.

Daglig leder i Hønefoss Per Christian Balke sier at klubben vil bruke tiden godt før anken sendes inn til ankeutvalget.

– Vi begynner den prosessen i dag. Vi vet ikke hvor lang tid vi kommer til å bruke. Det har vært veldig stor pågang fra fjern og nær som ønsker å bidra, sier Balke til tv2.no.

– Det virker som om det er flere som assosierer seg med en liten klubb som er havnet i uføre. Det ringer klubber fra vestlandet og nord-Norge som har opplevd noe av det samme, men der det ikke har blitt poengtrekk. De uttrykker sin medfølelse med måten vi er blitt behandlet på. Det har varmet. Vi har hele tiden vært klare på at vi har gjort en feil, men vi ønsker å bli behandlet likt som andre i tilsvarende situasjoner. Det føler vi at vi ikke har blitt i denne saken, fortsetter Balke.

LES: Hønefoss i nedrykksstriden etter poengtrekk: – Trodde noen tullet med meg
LES: Davy Wathne om behandlingen av Hønefoss-straffen: – Skandaløs!

Vil bruke tid
En beslutning i ankeutvalget er endelig. Derfor vil Balke og Hønefoss gjøre en grundig jobb før anken sendes inn.

– Vi har fått rimelig mye materiell fra forskjellige steder som vi må bearbeide. I tillegg må vi innhente en del selv også for å få klarhet i det dommen viser til. Det må vi sette oss veldig godt inn i før vi kan anke. Det er den jobben som gjøres nå. Vi vil prøve å gjøre det som raskt som mulig. Samtidig vil vi påse at vi gjør det så grundig som vi kan. Viktigheten av arbeidet blir jo bare mer og mer tydelig, sier Balke.

Generalsekretær Kjetil Siem lover rask behandling straks anken foreligger.

– Ankefristen går ut til fredag, og vi har fått garantier om at saken vil bli tatt til behandling med en gang den foreligger, sier Siem.

Han håper at saken er ute av verden før siste serierunde neste søndag.

– Vi er på vei mot sakens siste fase nå, og saken vil forhåpentligvis bli avsluttet i ankeutvalget før siste serierunde. I behandlingen av denne saken virker det på meg som det er kun er påtalenemnda som har vært veldig effektiv, sier en kritisk generalsekretær.

LES: Hønefoss-supporterne raser mot poengstraffen: – Hadde ikke skjedd med Molde eller Rosenborg
LES: Sogndal og Hønefoss kan møtes i ekstra nedrykkskamp

Lover rask behandling
Ankeutvalget ledes av Frode Grotmol. Han håper at Hønefoss leverer anken raskt.

– Vi har ikke fått noen anke, så dette er ikke en sak for oss foreløpig. Men når og hvis det foreligger en anke for vårt utvalg, så vil vi prioritere saken og avgjøre den meget raskt, sier Grotmol.

– I tilfelle det kommer en anke en av de første dagene, så håper jeg at det vil kunne foreligge en avgjørelse før neste helg, slik at det er avgjort før siste runde i Tippeligaen spilles. Hvis dette er en beslutning som Hønefoss vil anke, så går jeg ut ifra at de ikke vil vente til siste dag, men vil anke så fort som mulig, fortsetter han.

– Hvor lang tid bruker dere på å behandle en anke?

– Det avhenger om det er en sak som haster eller ikke. Normalt behandler vi sakene fortløpende etter hvert som de kommer inn. Hvis det er et spesielt behov for å få avgjort en sak ekstraordinært raskt, så forsøker vi å få til det, sier Grotmol.

– Har en bra sak
Balke vil ikke forhaste seg for at ankeutvalget skal få god nok tid til å behandle anken.

– Det er klart at det ikke er en ønskesituasjon dersom siste serierunde blir spilt og ingen helt vet hva som skjer videre. Det scenariet har blitt dratt opp både en, to og tre ganger. Det viktigste er uansett å levere en anke som er godt begrunnet. Ut i fra det vi ser nå, så mener vi at vi har en bra sak, avslutter Hønefoss-lederen.

Det var på forrige fredag at doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) besluttet å ilegge Hønefoss ett poeng i trekk og 50 000 kroner i bot grunnet bruk av ikke-spilleberettiget spiller.

Hønefoss benyttet seg av keeper Steve Clark i tolv kamper tidligere denne sesongen uten av amerikaneren hadde gyldig arbeidstillatelse.