Broom redaktør Knut Skogstad blir intervjuet av Per Arne Lium fra TV 2 Nyhetskanalen   mens Goran Jorganovich filmer splitter nye VW Golf på plass i Oslo.
Broom redaktør Knut Skogstad blir intervjuet av Per Arne Lium fra TV 2 Nyhetskanalen mens Goran Jorganovich filmer splitter nye VW Golf på plass i Oslo.

2013 Golf: Se – her er den nye bestselgeren i Norge

TV 2 filmet den - like før lanseringen starter.

En av årets aller største bilnyheter har akkurat kommet til Norge.

Syvende generasjon VW Golf lanseres i disse dager. Dette er bilmodellen som har vært Norges mest solgte de siste årene – og det vil overraske stort om ikke nykommeren også klatrer helt til topps.

Store nyvinninger

En av de første Golfene som rullet av båten var nylig på en liten snik-visitt i Oslo sentrum.

Da laget nemlig Broom innslag til TV 2 Nyhetskanalen – dermed ble vi også blant de aller første som har fått kjøre VW Golf i Norge.

– Dette er ikke bare en stor nyhet i form av at den norske bestselgeren kommer i ny utgave. Den nye Golfen er også en svært viktig nyhet for hele VW-konsernet. Og den byr på nyvinninger som kan få store konsekvenser for hele konkurransesituasjonen innen europeisk bilindustri, sier Broom-redaktør Knut Skogstad og legger til:

LES OGSÅ: – De bør sette ned prisen med minst 50.000 kroner

Bygger 20 prosent billigere

– Golf er nemlig en av de første modellene ut på Volkswagens nye MQB-plattform. Enkelt forklart er det et helt nytt skjelett som bilen bygges på. VW skal her bruke stordriftsfordelene sine for alt det er verdt.

– Rundt 40 modeller skal baseres på plattformen. Ved å gjøre dette, får VW ned produksjonskostnadene med 20 prosent – og selve produksjonstiden går ned med 30 prosent.

- Det betyr enorme innsparinger og vil vi VW et stort fortrinn overfor konkurrentene i årene som kommer, sier Knut Skogstad.

Klikk her for å lese mer om MQB-plattformen

Terningkast 6

Brooms bilekspert Benny Christensen var på verdenslanseringen av Golf på Sardinia tidligere i høst.

Han la ikke skjul på at han trivdes bak rattet på Golfen og ga den et svært sjeldent terningkast 6 i sin testkonklusjon.

Brooms bilekspert Benny Christensen på plass bak rattet i nye VW Golf - i Norge. Lanseringen er i gang og snart får du se bilen på norske veier.
Brooms bilekspert Benny Christensen på plass bak rattet i nye VW Golf - i Norge. Lanseringen er i gang og snart får du se bilen på norske veier.

Klikk her for å lese hele Golf-testen

Stort sprang videre

– Jeg ble virkelig imponert! Dette er et stort sprang videre og klassens beste bil.

- I tillegg byr nye Golf på utrolig mange variasjonsmuligheter.

– En rekke motoralternativer, firehjulstrekk fra 300.000 – og ekstrautstyr som vi tidligere nesten bare har funnet på de aller mest eksklusive bilmodellene, forteller Benny.

Skal få det tøft

Det er svært sjelden at en bilmodell topper salgsstatistikkene i sitt siste "leveår".

Men det har altså dagens Golf klart.

Når VW så beholder prisene, men lanserer en helt ny modell som både er større, mer påkostet og har mer utstyr, betyr det at konkurrenter med ambisjoner om å vippe Golf av tronen skal få det svært tøft.

Hver fredag presenterer Broom ukens bilnyhet på TV 2 Nyhetskanalen. Her blir Knut Skogstad intervjuet om splitter nye VW Golf.
Hver fredag presenterer Broom ukens bilnyhet på TV 2 Nyhetskanalen. Her blir Knut Skogstad intervjuet om splitter nye VW Golf.

LES OGSÅ: VW øker ikke mest i Norge – det gjør dette bilmerket