Sogndal
Sogndal

Sogndal og Hønefoss kan møtes i ekstra nedrykkskamp

Med «riktige» resultater kan Sogndal og Hønefoss møtes i ren nedrykksduell.

Søndag sikret Molde sitt andre gull på to sesonger. Selv om det meste er avgjort i toppen av tabellen, er det fortsatt stor spenning i bunnen av tabellen.

Fredrikstad (30 poeng) ligger på direkte nedrykksplass når det gjenstår én runde. Sogndal (31 poeng) ligger ett poeng foran på kvalifiseringsplassen. Seieren mot Strømsgodset gjør at Sandnes Ulf (32 poeng) klatret opp på trygg grunn med én runde igjen å spille.

Hønefoss (33 poeng) ligger utsatt til dersom laget blir trukket ett poeng på grunn av rot med oppholdstillatelsen til keeper Steve Clark. Klubben har anket avgjørelsen til Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund.

Dersom Hønefoss blir trukket ett poeng vil Ringerike-klubben stå med 32 poeng og en målforskjell på 29-38. Sogndal har for øyeblikket en målforskjell på 27-37.

LES: Hønefoss i nedrykksstriden etter poengtrekk: – Trodde noen tullet med meg
LES: Davy Wathne om behandlingen av Hønefoss-straffen: – Skandaløs!

Skulle Hønefoss tape 0-1 hjemme mot Rosenborg i siste serierunde, samtidig som Sogndal spiller 2-2 mot Brann, vil både Sogndal og Hønefoss ha en målforskjell på 29-39.

Ved poenglikhet og lik målforskjell teller innbyrdes oppgjør. Begge kampene mellom Hønefoss og Sogndal har endt 0-0.

I NFFs regelverk heter det at «dersom rekkefølgen fortsatt ikke er avgjort etter (5), og det gjelder mesterskap eller opp- /nedrykking, skal den avgjøres ved kvalifiseringsspill.»

NFF må da bestemme «om det skal spilles to kamper, borte og hjemme, eller én kamp på nøytral bane.»

LES: Hødd jublet etter 0–4 tap

I verste fall møtes Sogndal og Hønefoss i en ren nedrykksduell etter sesongslutt, gitt at Sandnes Ulf tar poeng mot Aalesund og Fredrikstad slår Molde. Et annet scenario er at klubbene må spille kvalifisering om retten til å spille kvalifisering mot et lag fra Adeccoligaen.

I første runde av opprykkskvalifiseringen spiller Sandefjord mot Ull/Kisa og Mjøndalen mot Bodø/Glimt. Vinnerne møtes om retten til å utfordre tredje siste lag i Tippeligaen i kamp om en plass i eliten.

Slik ser tabellen ut én runde før slutt:

Tabellplassering

Lag

Antall kamper spilt

Mål for

Mål imot

+/-

Poeng

12.

Hønefoss

29

29

38

-9

33 (32)

13.

Sandnes Ulf

29

43

53

-10

32

14.

Sogndal

29

27

37

-10

31

15.

Fredrikstad

29

42

57

-15

30