Stabæk sendte Sogndal ned på kvalifiseringsplass

Stabæk avsluttet eliteserielivet på Nadderud med stil: Sogndal ble slått 2-1 etter en meget god første omgang.

Franck Boli scoret det første målet, før Ville Jalasto preset fram et selvmål. Sogndal hadde alt å spille for, men gjorde det ikke. Ulrik Flos redusering var ikke nok til å berge poeng, og Sogndal falt ned på kvalifiseringsplass før siste runde.

Gjestene tapte for et Stabæk-lag som i 1. omgang presterte årsbeste i en kamp som for bæringene ikke var annet enn et PR-fremstøt foran livet i 1. divisjon neste sesong.

Sogndal lever mer enn farlig. Fredrikstad, som slo Rosenborg borte søndag, er bare ett poeng bak og avslutter mot et Molde-lag som allerede har seriegullet i lomma.

Sogndal har Brann hjemme i serieavslutningen. Ett poeng på rett side av streken er Sandnes Ulf og Hønefoss. De avslutter henholdsvis borte mot Aalesund og hjemme mot Rosenborg.

Stabæk var solide defensivt og mer kreative offensivt enn det som har vært gjennomgangsmelodien i en trist sesong. Ikke minst fungerte samarbeidet mellom Veigar Páll Gunnarsson og Franck Boli bedre enn det har gjort. (©NTB)