Fredrikstad med livsviktig seier

Trønderen Robert Stene sørget for en livsviktig 1-0-seier borte mot Rosenborg da Fredrikstad trengte det som mest.

For tap, kombinert med de andre eliteserieresultatene søndag kveld, ville betydd at østfoldingene ville vært fortapt før siste serierunde. Med seieren er de fortsatt på nedrykksplass, men avstanden opp er vesentlig kortere.

Og det var langt fra ufortjent at trønderen Robert Stene, som kom fra Ranheim i sommer, sendte bortelaget i føringen. Nenad Srekovic fikk ballen inne i feltet etter et godt løp og slo inn til Stene, som befant seg merkelig alene. Han avsluttet godt på første berøring og sendte ballen ned i hjørnet.

Fram til da var det bortelaget som var det førende laget. Men målet virket å tenne en liten gnist i et tamt hjemmelag. Steffen Iversen, som spilte sin siste hjemmekamp i eliteserien, kom til to gode sjanser før pause. Også Mikkel Diskerud og Mohammed Awal Issah kunne sørget for balanse i resultatet.

Etter pause fortsatte hjemmepresset, hvor Borek Dockal, Daniel Fredheim Holm og Jonas Svensson i tur og orden kunne utlignet. Men størst var muligheten Per Verner Rønning fikk da han headet over fra kort hold like før slutt.

Fredrikstad kom kun på et par korte visitter, uten å virkelig bli farlige. Men det hadde lite å si, ettersom det ene målet var nok til å sikre seieren. (©NTB)