Kjetil Rekdal (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Kjetil Rekdal (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)

Rekdal slår alarm: – Hvis det fortsetter, kommer vi til å være en soleklar nedrykkskandidat neste år

Aalesunds dystre bortestatistikk ble ytterligere forverret av en effektiv Odd-oppvisning.

Odd-
Aalesund 3-0

Se høydepunktene nederst i saken

Det har vært turbulente dager i Aalesund den siste tiden, der Kjetil Rekdal nok en gang har raslet med sablene mot klubbledelsen, som han mener overkjører ham i sportslige spørsmål.

Om samarbeidsklimaet i klubben er dårlig utenfor banen, var det ikke stort bedre banen da laget skulle spille sesongens siste bortekamp, mot et Odd som fremdeles ikke kunne være helt trygge på at plassen i Tippeligaen var trygg.

For i en kamp som var relativt jevnspilt i store deler av oppgjøret var det vertene som var desidert giftigst foran mål, og Dag-Eilev Fagermos mannskap hadde i realiteten sikret både seieren og plassen i Tippeligaen før dommeren blåste for pause.

LES OGSÅ: Rekdal: – Det har vært et tøft og røft samarbeidsklima som ikke har fungert

Frisparkperle
Det var spilt rundt 20 minutter da Odd fikk frispark 18 meter fra mål, etter at Fredrik Carlsen på klønete vis haddde dyttet til Simen Brenne i ryggen.

Brenne tok frisparket selv, og kunne knapt nok ha gjort det bedre, for ballen gikk i en perfekt bue over muren og langt til side for en totalt utmanøvrert Sten Grytebust, som hadde tatt oppstilling nesten helt borte i motsatt hjørne.

Tre før pause
Bare sju minutter senere kunne hjemmefansen juble på nytt. Morten Fevang, som nettopp har sikret seg en ny ettårskontrakt med Odd, steg til værs på et innlegg og stanget inn 2-0 via tverrliggeren.

Misæren stoppet ikke der for Sten Grytebust, for keeperen måtte plukke nok en ball ut av nettet like før pause.

Nok en gang var resepten et innlegg fra kanten, og denne gangen var det ringreven Frode Johnsen som var sist på ballen.

Innlegget fra Niklas Gunnarsson ble slått perfekt mellom AaFK-forsvaret og Grytebust, og Johnsen stupte frem og stanget inn dagens tredje mål, til Kjetil Rekdals irritasjon.

– Du kan se på målene vi slipper inn, med feilpasninger i forkant, og der vi lager noen unødvendige frispark. De første 20 minuttene er det vi som styrer her, men vi gir det fra oss, kommer på etterskudd, og evner ikke å gjøre noe med det, var trenerens oppsummering av omgangen.

Se hele intervjuet med Kjetil Rekdal i videovinduet øverst

Tannløse Aalesund
Mens Odd var veldig effektive i første omgang, hadde gjestene alt annet enn god uttelling på sine muligheter.

Spesielt Sander Post viste seg fra en lite treffsikker side, og den høyreiste estlenderen misbrukte gode sjanser med hodet både før og etter hvilen, mens heller ikke spisskollega Leke James hadde dagen foran mål.

Sikret plassen
Odd klarte ikke å følge opp den gode førsteomgangen helt i andre halvdel, men var aldri i nærheten av å la Aalesund slippe inn igjen i kampen, og det hele endte med en fullt fortjent hjemmeseier.

Dag-Eilev Fagermo kunne dermed ikke bare konstatere at plassen i neste års Tippeliga definitivt er sikret, men også at laget samtidig passerte søndagens motstander på tabellen.

– En soleklar nedrykkskandidat
Det er da snakk om en motstander som stilte til kamp med tre utespillere på benken, som har slitt stort med skader hele sesongen og åpenbart opplever alvorlige samarbeidsproblemer i administrasjonen.

En motstander som bare har vunnet én eneste bortekamp i år, mot dumpekandidaten Fredrikstad, og som også har scoret færrest mål på bortebane av samtlige lag i divisjonen.

LES OGSÅ: Rekdal: – Jeg blir overkjørt av klubbledelsen

Kjetil Rekdal spår flere dystre dager for AaFK-fansen dersom klubben ikke klarer å snu denne utviklingen.

– Når du har 40-50 prosent av spillerstallen din skadet så mye som vi har hatt, er det fryktelig vanskelig å ha et lag som fungerer, og fryktelig vanskelig å få til utvikling også, for den saks skyld. Sånn er det jo bare. Vi får ikke gjort noe annet enn at de problemene må vi løse. Hvis det fortsetter, kommer vi til å være en soleklar nedrykkskandidat neste år. Det sier seg selv, egentlig, sier Aalesund-treneren til TV 2 Sporten.

Se kampsammendrag fra Odd-Aalesund her:

678433

Lagoppstilling Odd (4-3-3):
A. Hansen - N. Gunnarsson, F. Berge, S. Hagen, E. Jonassen - S. Brenne, M. Fevang, H. Shala - S. Krogsgård, F. Johnsen, A. Güven
(På benken: A. Lie, P. Addo, J. Samuelsen, M. Andersson, G. Agwuocha, E. Rashani, L. Eriksen)

Lagoppstilling Aalesund (4-4-2):
S. Grytebust - E. Jääger, J. Nation, E. Skagestad, J. Matland - P. Larsen, F. Ulvestad, F. Carlsen, M. Barrantes - L. James, S. Post
(På benken: M. Rasmussen, A. Skiri, L. Fuhre, T. Martinussen)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk