jars84utsnitt (Foto: Rune Almenning Jarstein/Instagram)
jars84utsnitt (Foto: Rune Almenning Jarstein/Instagram)

Hengte elleve dukker i Viking-drakter fra broen i Haugesund

Viking-spillere og supportere møtt av makabert syn før kamp.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ifølge Haugesunds Avis skal det være Haugesund-supportere som står bak «spøken» foran vestlandsderbyet mellom Haugesund og Viking.

Rundt 130 Viking-supportere som ankom Haugesund med båt søndag ettermiddag ble møtt av elleve dukker ikledd Viking-drakter hengende fra Risøy bro.

Se video nederst i saken!

Knipset bilde
Viking-keeper Rune Almenning Jarstein tok selv et bilde av dukkene på vei til Haugesund stadion og publiserte det på sin Instagram-profil.

Draktene skal ha blitt tatt vare på etter at Viking-supportere hang dem opp på Haugesunds treningsfelt foran en kamp i april.

– Vi liker ikke at det blir gjort ting som er egnet til å provosere. En politipatrulje har tatt ned dukkene som nå destrueres av folk fra kommunen, sier operasjonsleder Oddvar Olsen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til h-avis.no.

Les også: Her skal Molde feire seriegullet ingen får snakke om

Maakeberget-leder Arild Flesjå avviser overfor TV 2 Sporten at de står bak spøken.

– Det er litt makabert. Dette er ikke noe som Maakeberget står inne for, sier Flesjå til tv2.no.

Varsler etterspill
VikingHordenes styreleder Geir Inge Fiskebekk reagerer kraftig på stuntet.

– Dette skal få etterspill. Det er helt uhørt at det går an å henge elleve dukker med bakbundne hender, hetter over hodene og Viking-drakter på. Det er under alt lavmål som faktisk finnes. Det håper jeg alle i supporterklubben til Haugesund tar avstand ifra, ellers har de et problem, sier Fiskebekk, og legger til at han har forståelse for at enkeltindivider kan stå bak.

– Hva slags etterspill vil dette få?

– For øyeblikket skal vi ikke foreta oss noen ting. VI skal ha en kjekk kamp og kose oss i kveld, og så får vi se hva vi skal gjøre, sier Fiskebekk.

Politiet meldte også om knuffing og tilløp til slåssing mellom hjemmelagets og bortelagets supportere i timene før kampstart. Det ble blant annet tent bluss i gatene.

Jonevret: – Klart over streken
Viking-trener Kjell Jonevret synes lite om spøken til hjemmelagets supportere.

– Det er ikke morsomt. Det var en veldig dårlig spøk. Man må ha et veldig kompleks overfor Viking. Jeg vet ikke. Det føles merkelig. I Stavanger opplever jeg ikke at vi har den typen hat mot Haugesund. Vi synes nok at det er ganske kult at vi er flere lag i Rogaland, sier Jonevret til TV 2 Sporten.

Nå ber han klubben reagere overfor bakmennene.

– Det virker som om man har et veldig vanskelig forhold til Viking her oppe. Dette var klart over streken og jeg håper at klubben tar tak i dem som gjorde det, for dette var ikke bra, sier Jonevret.

Politiet tok ned dukkene. Se video:

678226