GULLFEST!
GULLFEST!

Her skal Molde feire seriegullet ingen får snakke om

Inviterer til «hemmelig» gullfest.

Molde(TV 2 Sporten): Her er bildene av det «hemmelige» festlokalet i Bjørnsonhuset på Rica Seilet i Molde. Scenen er pyntet med blomster og MFK-flagg. Tappetårnene er klare til å pumpe ut litervis med gulløl.

Men ingen får prate om det.

Munnkurv
De gliser lurt, både i bygatene og i korridorene på Aker stadion. Dersom alt går Moldes vei i morgen kveld, kan jubelscenene bryte ut og spillerne løfte pokalen, nøyaktig slik de gjorde det på samme tid i fjor.

Da hadde byen og klubben ventet i 100 år på pokalen. Nå prøver de å gjøre det til en tradisjon.

Men på Aker stadion får ingen lov å snakke høyt om den mulige gullfeiringen. Ole Gunnar Solskjær sørger for det.

Helst ville markedsavdelingen annonsert i lokalavisen at hele byen inviteres til fest dersom gullet blir sikret søndag kveld. Men Solskjær er fullt klar over hvor stor fallhøyden er dersom festen blir utsatt - og i verste fall avlyst.

Les også: Everton så på Vegard Forren: – Om det stemmer, er det interessant

Nøye planlagt
Feiringen av et seriegull kan ikke tas på sparket. Det må planlegges nøye. Gullmedaljene og pokalen skal ligge klar og blankpusset i spillertunnelen før kamp. Spillerne, støtteapparat, sponsorer og inviterte gjester skal ha festmiddag. Artister må bookes. Det skal sprettes champagne. Seierspodiet må snekres. Konfetti. Fyrverkeri.

Slikt kan man ikke begynne å planlegge søndag klokken 19.45 når kampen blåses av.

Dilemmaet er at festen kan bli avlyst. Hvis Molde taper. Hvis Strømsgodset vinner mot Sandnes Ulf. Det er for mange usikre faktorer til at Molde fotballklubb kan tillate seg å være kjepphøye før kampen.

Når TV 2 spør markedsdirektør Jan Byttingsvik om et intervju om hvordan en eventuell gullfeiring skal foregå, ber han om litt tid for å klarere med sjefen. Han må spørre Ole Gunnar Solskjær om lov. Solskjær har full kontroll på alt som kommuniseres utad i Molde fotballklubb.

Kort tid senere tikker det inn en tekstmelding til TV 2’s reporter: «Det blir ingen intervju dessverre», skriver markedssjef Byttingsvik.

Solskjær ønsker ikke at klubbens skal bidra til å legge ekstra press på spillerne og hause opp forventningene mer enn nødvendig. For han vet selvsagt at fallhøyden er stor.

Når Solskjær selv stiller til intervju, parerer han raskt spørsmålene om den mulige gullfeiringen i Molde by søndag kveld.

– Det er bare dere som maser om dette. Vi spiller fotball også spiller vi kamper. Det går ikke an å tenke alt for langt. Det går ikke an å tenke konsekvenser. Vi tenker bare prestasjon. Kjedelig for dere, kanskje, men dere får ikke noe annet ut av meg.

Ryktene går
Men hva med supporterne. Hvordan planlegger de en mulig gullfeiring søndag kveld?

Leder for Tornekrattet, Eva-Britt Mauseth pleier ikke være vanskelig å be når vi spør om intervju. Men denne gangen sier hun nei. Ryktene har gått om at TV 2 vil lage reportasje om hvordan Molde planlegger å feire et mulig seriegull.

Mauseth har allerede fått en telefon fra markedssjef Byttingsvik med klar beskjed om at hun ikke får lov å si noe til media. Så da blir det slik.

På Tornekrattets supportersjappe treffer vi likevel noen som ikke er redd for å være entusiastisk på Moldes vegne. Det er liksom jobben til en supporter, det.

– Vi vinner kampen, ja! Og så er det avgjørende hva som skjer mellom Sandnes Ulf og Godset. Men vi er klar for å feire, sier Tor Magne Vold.

– Hvordan?

– Vi har hørt rykter om noe borte på Seilet, sier han.

Er det mange moldensere som har bedt om å få fri fra jobb på mandag?

– Det er mange som har planlagt en grodag på mandag, ja. Det har vel de fleste, ler Vold.

Klappet og klart
Tilbake i festlokalet på Rica Seilet 100 meter fra Aker stadion mangler det fortsatt duker på bordene. Den siste finpussen gjenstår. Men ikke verre enn at man klarer å fikse det på en halvtime etter at kampene er ferdigspilt i morgen kveld.

Så selv om ledelsen Molde fotballklubb ikke vil si det høyt, tar TV 2 Sporten støyten: Hvis Molde tar seriegull søndag, er hele byen hjertelig velkommen til Bjørnsonhuset for å feire klubbens seriegull nummer to.