Hernández matchvinner for United

Innbytter Javier Hernández scoret to mål og ble matchvinner da Manchester United lørdag vendte 0-2 til 3-2 borte mot Aston Villa i engelsk eliteserie.

Mexicaneren rev seg løs fra Villa-markeringene og stupheadet ballen i nettmaskene på et frispark fra Robin van Persie i det 87. minutt.

Dermed slo bortelaget tilbake etter to baklengsmål og svakt spill i nesten én time på Villa Park. United-manager Alex Ferguson satte innpå «måltyven» Hernández til starten av annen omgang, og det skulle bli et meget godt bytte.

I det 58. minutt fikk Hernández ballen etter en vakker langpasning fra Paul Scholes og satte den i nettet mellom beina på en utrusende Villa-keeper Brad Guzan. Fem minutter senere var Hernández sentral igjen da han på hel volley slo ballen via en uheldig Ron Vlaar og i mål.

Etter utligningen presset United voldsomt for å skaffe seg vinnermålet. Toppscorer Robin van Persie fikk to treff i tverrliggeren på drøyt ett minutt, men det ville seg ikke for nederlenderen i Birmingham. Helt mot slutten fikk han likevel et målgivende frispark.

Tidligere i kampen tok et formsvakt Aston Villa en tomålsledelse etter scoringer av Andreas Weimann rett før og etter pause. Østerrikeren sendte hjemmelaget i føringen på overtid i første omgang da han skjøt ballen like over hodet på en forfjamset David de Gea. 21-åringen bredsidet så inn 2-0 i det 50. minutt. (©NTB)