Sterk 14.-plass av Nina Løseth i Levi

Fra startnummer 40 åpnet Nina Løseth slalåmverdenscupen i finske Levi med en solid 14.-plass. 23-åringen ble slått med 2,49 sekund av den tyske vinneren Maria Höfl-Riesch.

– En kjempebra start for Nina. Det er utrolig godt å komme i gang med sesongen på en så fin måte, sa sportssjef Claus J. Ryste like etter løpet.

14.-plassen er Nina Løseths beste prestasjon på fire år. I 2008/09-sesongen var hun blant de aller beste i verden i slalåm. Ikke siden 10.-plassen i spanske La Molina har hun gjort det bedre i verdenscupen.

Løseth gikk videre til slalåmfinalen med en 26.-plass fra første omgang og leverte nok et godt løp. Ytterligere 12 løpere måtte se sunnmøringen passere seg på resultatlisten.

Höfl-Riesch kjørte seg opp fra 2.-plassen hun hadde etter førsteomgangen og passerte det finske hjemmehåpet Tanja Poutiainen, som ble nummer to. Amerikanske Mikaela Shiffrin endte på tredjeplass.

Nina Løseths søster Mona deltok også i Levi, men kjørte ut i første omgang. (©NTB)