travjente2
travjente2

Norsk reporter i verdensfinale – rir monarks hest i Abu Dhabi

Til vanlig er reporter Veronika Aske på travbaner for TV 2. Denne uken er hun en av få utvalgte ryttere som kjemper om en Mercedes og penger – omgitt av glamour i Abu Dhabi.

- Det å ri løp her i Abu Dhabi er kanskje noe av største jeg vil oppleve som amatørrytter. Det vil bli første gang jeg rir om penger, som amatør er det ingenting av pengepremien som faller på oss som ryttere. Nå vil de tre første i mål få en sjekk på over 50 000 kroner, noe som selvsagt gjør det mye mer spennende, sier Aske til tv2.no.

Sjeik Fatima Bint Mubarak er sponsor av arrangementet, og samtidig forkjemper for kvinner innen travsporten.

- Jeg mener initiativet er strålende og det er selvsagt stort for meg og være en del av dette, sier Aske.

OMGITT AV GLAMOUR: Til vanlig er Veronika Aske på travbaner for TV 2. Denne uken kjemper hun om Mercedes og penger i Abu Dhabi. (Foto: Privat bilde/)
OMGITT AV GLAMOUR: Til vanlig er Veronika Aske på travbaner for TV 2. Denne uken kjemper hun om Mercedes og penger i Abu Dhabi. (Foto: Privat bilde/)

Behandles som kongelige
Løpet er finalen i en cup som har blitt arrangert i ni nasjoner. Veronika Aske vant løpet som ble arrangert i England i mai, og er en av vinnerne som får lov til å delta i finalen i Abu Dhabi. Aske skal være i Abu Dhabi i en uke, og rir kun dette løpet på søndag. Reise og opphold er dekket av arrangøren. Aske skal ri hesten til en av de kongelige i Abu Dhabi.

- Det er selvsagt stort. Han er en stor del av galoppsporten på flere av verdens kontinenter. Han eier noen av verdens beste hester, jeg føler kanskje litt ekstra press. Men uansett må jeg bare gjøre mitt beste og prøve å gi hesten en fin reise rundt ovalen på Abu Dhabis gressbane, sier Aske dagen før dagen.

Hun har ikke ridd hesten tidligere og er offensiv før søndagens løp.

- Jeg vet ikke som mye på hesten på forhånd, men etter det jeg har blitt fortalt av de som kjenner til hestene her nede skal jeg ha en sjans til å havne blant de tre første i mål. Planen min er selvsagt å komme først over mållinjen, sier travreporteren.