djur
djur

FKH forventer Djurdjic-avklaring neste uke

– Han er helt klart moden for større oppgaver, sier Haugesund-sportssjef Asbjørn Helgeland.

Oslo (TV 2 Sporten): Det eneste som virker sikkert er at Nikola Djurdjic ikke spiller for Haugesund neste sesong til tross for at spissen har kontrakt ut 2014-sesongen.

Den skrev serberen under da han i høst ble leid ut til Helsingborg frem til 15. januar.

Svenskene, som torsdag kveld tapte 2-3 mot Hannover i Europaligaen, har opsjon på kjøp for en bestemt sum, og har signalisert at de ønsker å benytte seg av denne.

– Vi har hatt en dialog med Helsingborg. Jeg har inntrykk av at de ønsker å kjøpe Djurdjic og vi forventer en avklaring på det neste uke, sier sportssjef Asbjørn Helgeland til TV 2 Sporten.

Les også: Djurdjic scoret ti på elleve kamper i Allsvenskan: – Det ringer klubber omtrent hver eneste dag

Han var selv på tribunen i Tyskland torsdag kveld der Djurdjic satte inn sitt tredje mål i Europaligaen denne høsten. I Allsvenskan står han med pene ti mål på elleve kamper.

– Han var Helsingborgs beste spiller og scoret igjen. Nikola holder et høyt nivå og er helt klart klar for større oppgaver.

Enige om sum
Haugesund og Helsingborg ble enige om en overgangssum tidlig i høst, og Helgeland innrømmer at Djurdjic' markedsverdi har økt betraktelig de siste månedene.

– Ja, den summen der burde jo økt, men, sier Helgeland.

Artikkelen fortsetter under bildet!

miko
miko

Det virker likevel ikke sikkert at Djurdjic ender i Allsvenskan selv om Helsingborg ønsker å kjøpe fri spissen. Ifølge Fotbollskanalen skal klubber som Milan, Udinese og Alkmaar ha merket seg 26-åringen.

– Interessen er stor. Det er mange som har tatt kontakt med oss, både klubber og agenter, men det foreligger ikke noe konkret per i dag. Vi regner som sagt med en avklaring med Helsingborg neste uke. Det betyr en del hva spilleren selv ønsker også, sier sportssjefen.

– Ser dere en mulighet for at han kan spille i Haugesund i 2013?

– Vi hadde vært veldig glade for det, men det har vi liten tro på.

Dyrere enn Sørum
Haugesund solgte Thomas Sørum til Helsingborg for rundt sju millioner og samme sum ble nevnt da Odense i høst meldte interesse for Djurdjic. Nå må klubbene på spissjakt bla opp langt mer for å sikre seg serberen.

– Jeg har ikke lyst til å si hva vi forventer, men Djurdjic er yngre enn Sørum og en veldig, veldig bra spiller, sier Helgeland.

Dersom Djurdjic ikke ønsker å bli i Helsingborg, vil Åge Hareides klubb uansett sitte igjen med kroner etter låneoppholdet. Svenskene har nemlig sikret seg en viss prosent av en eventuell overgangssum fra FKH til en annen klubb.

Det har ikke lyktes TV 2 Sporten å komme i kontakt med Helsingborg-sportssjef Jesper Jansson.