DesaillyGronkjaerWeb
DesaillyGronkjaerWeb

Premier League-retro: Gjenopplev Chelsea-Liverpool-oppgjøret som fikk Abramovitsj til England

Dette var kampen som bestemte hvem som ble Englands fjerde Mesterliga-representant i 2003.
Se høydepunktene fra Gianfranco Zolas siste kamp og se hvilken Liverpool-spiller som ble utvist her!

Se storkampen Chelsea-Liverpool på TV 2 PL HD 1 søndag 11. november klokken 14:30!

Det var den siste dagen av 2002/2003-sesongen, og en dramatisk kamp på Stamford Bridge mellom de to lagene som den gangen kjempet om den fjerde og siste Mesterliga-plassen.

John Terry var ute med en lårskade, mens Gianfranco Zola startet på benken i det som var hans siste kamp i Chelsea-karrieren.

Liverpool måtte vinne for å kvalifisere seg til Mesterligaen, og for å klare det måtte de overvinne et så å si umulig hinder. De hadde nemlig aldri vunnet på Stamford Bridge i Premier League-historien på dette stadiet av ligaens historie.

Les også: Premier League-retro: Gjenopplev Reinas megatabbe og McAllisters superfrispark

Se hvordan det spennende oppgjøret utartet seg i videovinduet øverst!

MIDTBANEDUELL: Chelseas Emmanuel Petit og Liverpools Salif Diao kjempet om mer enn bare ballen. Her stod Mesterliga-plass på spill. (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
MIDTBANEDUELL: Chelseas Emmanuel Petit og Liverpools Salif Diao kjempet om mer enn bare ballen. Her stod Mesterliga-plass på spill. (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Kampen bar preg av hva som stod på spill, temperaturen var enorm og kontroversene store. Liverpool fikk en ikke ukjent mann utvist og fikk også annullert en scoring de så absolutt hadde trengt i 2. omgang.

Husker du hvem som ble utvist? Hvis ikke anbefaler vi deg i hvert fall å ta en titt på videoklippet, der du også får se Gianfranco Zola vise seg fra sin aller mest lekne side etter at han kom innpå som innbytter.

Dette var altså den siste kampen Gianfranco Zola spilte for Chelsea, og også den siste Chelsea som klubb spilte før de ble kjøpt opp av Roman Abramovitsj. Russeren hadde nok ikke kjøpt seg inn i Vest-London-klubben dersom de ikke hadde kvalifisert seg for Mesterligaen, så akkurat dette oppgjøret er faktisk blant de viktigste i klubbens historie.

Les også: Premier League-retro: Gjenopplev Manchester Uniteds vanvittige 6-2-seier

Lagoppstillingene

Chelsea (4-4-2): Carlo Cudicini - Mario Melchiot, Marcel Desailly, William Gallas, Celestine Babayaro - Jesper Grønkjær, Frank Lampard, Emmanuel Petit, Graeme Le Saux - Jimmy Floyd Hasselbaink, Eidur Gudjohnsen
Innbyttere: Ed De Goey, Mario Stanic, Jody Morris, Gianfranco Zola, Carlton Cole

Liverpool (4-4-2): Jerzy Dudek - Jamie Carragher, Djimi Traoré, Sami Hyypiä, John Arne Riise - El Hadji Diouf, Steven Gerrard, Salif Diao, Danny Murphy - Milan Baros, Michael Owen
Innbyttere: Pegguy Arphexad, Emile Heskey, Patrik Berger, Igor Biscan, Bruno Cheyrou

GronkjaerLiverpool
GronkjaerLiverpool