Kongsvingers hjemmekamp mot HamKam i 3. NM runde spilles på oddsen torsdag (Foto: Dagfinn Limoseth   Digitalsport/Dagfinn Limoseth   Digitalsport)
Kongsvingers hjemmekamp mot HamKam i 3. NM runde spilles på oddsen torsdag (Foto: Dagfinn Limoseth Digitalsport/Dagfinn Limoseth Digitalsport)

Kongsvinger reddet fra konkurs

Investorer og kommunen hjelper til.

Kriserammede Kongsvinger er reddet fra konkurs. Det ble klart etter et kommunestyremøte i Kongsvinger kommune torsdag kveld.

Klubbens investorer la frem en pakkeløsning til både KIL og kommunen onsdag, og et flertall av de lokale politikerne stemte for forslaget, melder KIL på sin egen Twitter-side.

Forslaget innebar at investorene legger 2,2 millioner kroner på bordet, mens kommunen ettergir lån og baneleie for 2012 og 2013. Forslaget ble vedtatt med 18 mot 15 stemmer, men det blir kun ettergitt lån og leie for 2012.

Den tradisjonsrike Hedmarks-klubben har slitt tungt med økonomien denne sesongen. Rødtrøyene sto i fare for å miste både profflisensen og bli slått konkurs, og dermed bli radert helt fra fotballkartet. Lisensen for videre Adeccoliga-spill er imidlertid fortsatt usikker.

Les også:Nordlie: - Spillerne har sluttet å spise lunsjen
Les også: Kongsvinger-spillerne sier nei til lønnsreduksjon

KIL ba kommunen om et tilskudd på to millioner kroner for å redde stumpene tidligere i høst, men formannskapet sa enstemmig nei den gang. I forrige måned kom klubbstyret med forslag til spillerne om lønnsreduksjon på 20 prosent, noe de takket nei til.

Fra før er det kjent at KIL-trener Tom Nordlie gir seg etter denne sesongen, nettopp på grunn av det skakkjørte økonomien.

KIL spilte i Tippeligaen og gamle 1. divisjon sammenhengende fra 1983 og frem til 1999, før det ble en ny gjestevisitt i 2010. Klubben ligger for øyeblikket på 9. plass i Adeccoligaen, uten mulighet til å rykke opp eller ned.