Lustig
Lustig

Lustig etter Celtic-sensasjonen: – Vi lurte på hva som hadde skjedd

Mikael Lustig røper at Celtic-spillerne ikke trodde sine egne øyne etter seieren.

Celtic - Barcelona 2-1

Celtic sto for en av de største overraskelsene i Mesterligaen denne sesongen da Barcelona ble slått 2-1 på Celtic Park. Celtic hadde ifølge statistikkfirmaet Opta ballen i 16,4 prosent av kampen. Skuddstatistikken viste 24-5 i favør Barcelona, men unggutten Tony Watts scoring åtte minutter før slutt sørget for at skottene nå har en alle tiders mulighet til å avansere til åttedelsfinalen i turneringen.

Den tidligere Rosenborg-backen Mikael Lustig startet kampen på Celtics høyreback. Svensken forteller at Celtic-spillerne stirret vantro på hverandre i garderoben etter kampslutt.

– Vi satt og så på hverandre og lurte på hva som nettopp hadde skjedd, sier Lustig til Expressen.

– Det var den samme følelsen som etter Tyskland-kampen, legger han til.

LES: Celtic-unggutt senket Barcelona: – Mitt livs største øyeblikk

– Vi hadde mest ballinnhav
I første omgang hadde Barcelona ballen i 85,3 prosent av tiden. Aldri tidligere har et lag hatt ballen så mye i en Mesterliga-kamp. Lustig svarer galgenhumoritisk på spørsmål om hvordan han opplevde kampen.

– Vi hadde mest ballinnhav... Nei, fra spøk til alvor, kampen så omtrent ut som på bortebane. Vi satset alt på defensiven og de hadde mye ball.

Backen forteller at han begynte å tro på seier da kampen nærmet seg 80 minutter. Da Watt la på til 2-0 etter 83 minutter eksploderte Celtic Park. På det tidspunktet var Lustig byttet ut.

Lustig2
Lustig2

LES: Van Persie-show da United sikret avansement: – Han scorer for moro skyld
LES: Bayern München scoret seks mot arme Lille

Lennon holdt flammende tale
De siste ukene har Lustig opplevd mye rart på fotballbanen. Han scoret nylig 2-4-målet da Sverige snudde 0-4 til 4-4 borte mot Tyskland i VM-kvalifiseringen. Lustig synes det er vanskelig å sammenligne onsdagens seier med supercomebacket i Berlin.

– Det er det største jeg har opplevd på klubbnivå. Det går ikke an å sammenligne med Tyskland-kampen, for det var helt andre forutsetninger. Men å vinne mot Barcelona er jævlig stort, sier Lustig.

25-åringen synes manager Neil Lennon skal ha sin del av æren for at Celtics sjokkseier.

– Han holdt en flammende tale før kampen og en flammende tale i pausen. Det motiverte oss, sier Lustig.

Celtic står med sju poeng på fire kamper. Med tre poeng mot enten Benfica (b) eller Spartak Moskva (h) vil skottene etter alle solemerker ta seg videre i Mesterligaen.

.