celt (Foto: AP)
celt (Foto: AP)

Celtic-unggutt senket Barcelona: – Mitt livs største øyeblikk

Den yngste målscoreren i Mesterligaen denne sesongen bidro til å sørge for at Barcelona tapte en gruppespillkamp for første gang siden 2009.

Celtic - Barcelona 2-1

Oslo (TV 2 Sporten): Barcelona slet med Celtic på Camp Nou for to uker siden og strakk faktisk ikke til i Glasgow onsdag kveld - dagen etter at skottene feiret klubbens 125-årsdag.

Victor Wanyama stanget inn ledermålet for de hvite og grønne midtveis i første omgang, og 18 år gamle Anthony Watt økte ledelsen sju minutter før slutt. Da tok det fullstendig av på tribunene!

– Dette er trolig mitt livs største øyeblikk. Jeg kommer til å se tilbake på dette når jeg blir eldre og tenke på at vi slo Barcelona i Mesterligaen. Det blir ikke bedre enn det, sier Watt ifølge sportinglife.com.

– Jeg mener det er en av de største kveldene i denne klubbens moderne historie. Spillerne er helter. Jeg får ikke rost deres prestasjon i kveld nok, og de går inn i historiebøkene som en gjeng som slo det som trolig er verdens beste lag, sier manager Neil Lennon ifølge sportinglife.com.

Først på overtid reduserte Lionel Messi, men til tross for enormt press gjennom store deler av kampen, røk Barcelona på sitt første tap i gruppespillet i Mesterligaen siden Rubin Kazan ble for sterke i 2009.

Lennon-feiring
Manager Neil Lennon feiret ellevilt etter at dommeren blåste av sammen med supporterne som er kjent for å lage noe av den beste stemningen man finner i Europa.

Artikkelen fortsetter under bildet!

neil
neil

Det ble en stor kveld også for unge Anthony Watt som kom inn for den tidligere RBK-backen Mikael Lustig etter pause. 18-åringen kom alene med keeper etter at Barcelona-forsvaret rotet det til på et langt utspill fra Fraser Forster og satte ballen kaldt bak Victor Valdés.

– Det kommer til å ta noen timer før dette synker inn, sier Watt.

Han er den yngste målscoreren i Mesterligaen denne sesongen med sine 18 år og 314 dager, ifølge statistikktjenesten Opta. De melder også at Victor Wanyama er den første kenyaneren som scorer i gruppe- eller sluttspillet i verdens beste turnering.

Barca-dominans
Barcelona hadde ballen klart mest, som ventet, med tidvis over 80 prosent ballinnehav, men ble stoppet av egen ineffektivitet, en strålende keeper Forster og stolpene. Før pause traff både Messi og Alexis Sanchez aliminiumen på Celtic Park.

– Dette er utrolig. Jeg tror ikke ord kan beskrive følelsen. Alle var strålende og bidro. Vi forsvarte oss veldig bra og «Tony» kom inn og scoret et flott mål, sier Forster som noterte assist på 2-0-scoringen.

Opta melder at Celtic, som stilte uten en skadet Thomas Rogne, hadde ballen 16,4 prosent av kampen, og at dette er det laveste tallet for et lag som har tatt tre poeng i Mesterligaen noensinne!

Barcelona har fortsatt kontroll på avansementet fra gruppe G med sine ni poeng. Celtic har festet et noe overraskende grep om andreplassen med sju poeng, Benfica har fire og Spartak Moskva tre.

– Vi har sjansen til å gå videre. Kanskje større sjanse enn vi trodde før denne kampen. Vi har to tøffe kamper igjen, og nå øker forventningene, sier manager Lennon.

watt
watt