Ny målfest for Sandnes Ulf i poengnød

Sandnes Ulf klamrer seg til eliteserieplassen. Onsdag klatret laget opp på kvalifiseringsplass med 5-1-seier over Tromsø.

Sist Sandnes Ulf spilte hjemmekamp i eliteserien ble Fredrikstad sendt hjem med 5-1-tap. Også i onsdagens utsatte kamp mot Tromsø viste vestlendingene at de er i scoringsform.

– Det er veldig godt å se at vi kan fortsette den gode trenden på hjemmebane. Vi tok poeng mot en medaljekandidat, noe som er veldig bra, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Csports etter kampslutt.

25 minutter ut kampen stormet Tommy Høiland inn i Tromsø-feltet, dyttet ballen forbi Benny Lekström og gikk i bakken. Brage Sandmoen pekte på straffemerket, og den vanligvis svært sikre Aksel Berget Skjølsvik satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Tromsø kunne nok tenkt seg en bedre åpning på kampen, men klarte ikke å skape stort mot et godt hjemmelag. Lagets toppscorer, Zdenek Ondrasek, var likevel svært nær etter en drøy halvtime, men maktet ikke å score alene med Sean McDermott.

Men om ett lag sliter, er det alltids et annet som får det til bedre. Minuttet før pause var det Steinthor Thorsteinssons tur til å gå i bakken i Tromsø-feltet. Sandmoen pekte på straffemerket, og ga dermed Sandnes Ulf sitt 20. straffespark på to sesonger. (©NTB)