Revansjsugent Rosenborg i Ukraina

Rosenborg slikker sårene etter å ha rotet bort gullsjansen i eliteserien. Torsdag venter en tøff bortekamp mot ukrainske Metalist Kharkiv i europaligaen.

Etter tre strake tap (to i serien, ett i europaligaen) er RBK-spillerne lystne på seier igjen. Gullhåpet i serien forsvant med nederlaget for Strømsgodset sist søndag.

– Det blir mindre for hver time som går, men jeg tenker fremdeles litt på de kampene. Tre strake tap gjør at det er mye positivt sinne som skal ut i kampen mot Metalist, sa Mikkel Diskerud til klubbens nettsted etter at Rosenborg-troppen ankom Ukraina onsdag.

RBK åpnet gruppespillet med seier borte mot Rapid Wien, men etter to strake tap hjemme på Lerkendal har Jan Jönsson og co. sakket akterut i gruppe K. Rosenborg jager fire poeng etter Leverkusen og Metalist Kharkiv.

– Vinner vi her og slår Rapid Wien hjemme, har vi en sjanse. Vi viste på Lerkendal at det er et lag vi kan slå, men vi må nok regne med at de er sterkere på hjemmebane, mener «Mix».

Tarik Elyounoussi ble igjen hjemme i Trondheim med en muskelskade, men landslagsspilleren er ventet å være tilbake på laget mot Fredrikstad søndag. Heller ikke John Chibuike ble med på flyet til Ukraina. Det var imidlertid juniorspilleren Robin Bjørnholm, som kan få sin debut på A-laget. (©NTB)