NHL
NHL

NHL-partene forhandler igjen

Møtte hverandre for første gang siden 18. oktober.

På tirsdag gjenopptok NHL og spillerforeningen (NHLPA) forhandlingene om en ny tariffavtale i NHL.

– Det er godt å være tilbake ved forhandlingsbordet. Spillernes oppfatning har alltid vært at man skal fortsette å forhandle til det oppnås enighet, sier spillerforeningens leder Donald Fehr.

De to partene er fortsatt uenige om hvordan inntektene fra ligaen skal fordeles.

Ved forrige korsvei forhandlet spillerforeningen seg frem til 57 prosent av inntektene. Eierne i NHL vil tvinge spillerne til å akseptere en 50/50-løsning, slik det er i NBA og NFL.

Det vil ikke bli spilt kamper i november, men tirsdagens møte i New York gjør at NHL-fansen nå skimter et lys i enden av tunnelen. Forhandlingene vil fortsette i dag.

Ifølge nyhetsbyrået AP var Pittsburgh Penguins-stjernen Sidney Crosby en av dem som var til stede på gårsdagens møte.

NHL har vært involvert i flere lockouts og streiker tidligere. I 1992 ble ligaen rammet av spillerstreik, noe som førte til at 30 kamper ble utsatt.

Deretter ble 94/95-sesongen veldig amputert på grunn av lockouten det året. Kun 48 kamper ble spilt per lag den sesongen.

Men det var sesongen 2004/2005 som viste hva en lockout kan gjøre med en hel liga. På grunn av lockouten som ble iverksatt før sesongen startet, ble hele NHL avlyst den sesongen. Ingen kamper ble spilt det året.