Berg
Berg
henning_berg 2
henning_berg 2

Henning Berg vurderer å hente forsterkninger

Men vil se Blackburn i et par kamper til før han bestemmer seg. Særlig på spissplassen sliter laget med skader og formsvikt.

Blackburn (TV 2 Sporten): Henning Berg var i godt humør da han møtte pressen til sin første ordinære pressekonferanse på lagets treningsanlegg.

Det til tross for 0-2-tapet borte mot Crystal Palace sist, der Blackburn aldri var i nærheten av å ta poeng.

Les også: Blackburn-eierne tilbød Gamst Pedersen ny kontrakt uten at Henning Berg visste om det

– Ikke like gode som Palace
Tirsdag kveld venter nyopprykkete, men godtgående Huddersfield, som ledes av Simon Grayson - en av Bergs største konkurrenter til å få jobben på Ewood Park.

– Huddersfield er et hardtarbeidende lag som alltid gjør det vanskelig for motstanderen. De løper hele dagen og kriger og fighter, men samtidig har de færre spillere med individuelle ferdigheter på toppnivå, slik Crystal Palace har, sier Berg om tirsdagens motstander.

Trolig tenker nordmannen spesifikt på Wilfred Zaha, Palace sitt 19 år gamle stjerneskudd som tidvis holdt lekestue med Rovers lørdag.

– Vi var under pari både defensivt og offensivt mot Crystal Palace, det er det ingen som helst tvil om. Det er ting som i selvfølgelig har snakket om og jobbet med på treningsfeltet, og som vi ønsker å forbedre mot Huddersfield, sier Berg.

Selv om laget gjorde en slett figur på Selhurst Park, tar 43-åringen med seg positive aspekter fra oppgjøret også.

– Vi hever oss utover i andre omgang, etablerer et visst eget spill og skaper tre store sjanser, men vi har fortsatt mye å gå på.

LES: Wolves-kapteinen etterlyser fysikk og duellkraft
LES: Ingen drømmedebut for Berg

Spisstrøbbel
Blackburn sliter med skader på topp før møtet med Huddersfield. Stjerneveteran Nuno Gomes rekker høyst sannsynligvis ikke kampen. 36-åringen sto også over bortemøtet med Crystal Palace.

I tillegg har sommerens første storsignering, Leon Best, til gode å komme på banen denne høsten grunnet en langtidsskade, og Fabio Nunes har bare vært innpå i fire kamper denne sesongen.

Jordan Rhodes har gjort en god figur med sju mål på 13 kamper, mens spisspartner Colin Kazim-Richards var blek mot Crystal Palace og ble belønnet med tre av ti mulige poeng på spillerbørsen i Lancashire Telegraph.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rhodes
Rhodes

Berg vil likevel avvente å få inn en spiss på låneavtale.

– Vi får se da, noen er ute på kort sikt - som med Nuno er det ikke altfor alvorlig, han spiller kanskje til helga, mens andre er det lenger frem i tid (Best er forventet klar i februar, red.anm.), sier Berg.

– Det er lettere for meg å ta den vurderingen når jeg har sett litt flere kamper og vet hvor jeg har spillerne hen, og hva de står for, svarer han.

– Så du har ikke vært nede på Carrington hos Sir Alex Ferguson igjen, for å snakke om Joshua King?

– Nei da, selvfølgelig ikke. Jeg må se de spillerne som er her først, så får vi se hva vi trenger - og så får vi eventuelt se hvor vi kan finne de spillerne, forklarer 43-åringen.

LES: Berg fikk Blackburn-råd fra Ferguson
LES: – Berg ringte Blackburn for én måned siden

Skryter av Jordan Rhodes
Tirsdag skal Blackburns dyreste sommersignering møte gamle lagkamerater i Huddersfield. Jordan Rhodes hadde banket inn scoringer for laget i flere sesonger før han ble hentet for nærmere 80 millioner kroner i sommer.

– Han er en fantastisk målscorer og vi er glad for at han er tilgjengelig. Så er det opptil oss om vi klarer å sette ham opp i posisjoner der han kan få ballen i boksen, for gjør vi det kommer han til å score mye mål, roser Berg.

Rhodes selv mener laget ikke har blitt påvirket av managerbyttet og ryktene om hvem som overtar. Siden 22-åringen kom til klubben for fire måneder siden har han spilt under tre ulike managere.

– Jeg tror ikke det er så lurt at vi spillerne bryr oss for mye om det som skjer utenfor banen, hvem som linkes til klubben og sånne ting, sier han til TV 2 Sporten.

Han tror Henning Berg har vært for kort tid i klubben til å ha satt sitt stempel på laget enda.

– Når ting roer seg og kampene ikke kommer fullt så tett så får vi forhåpentligvis mer tid sammen på treningsfeltet. Da håper jeg managerens ønsker for hvordan vi skal spille kommer tydelig frem og at det gjør seg gjeldende i tellende resultater og gode kamper, sier Rhodes.