Santos
Santos
Robin van Persie ga drakten sin til Andre Santos på vei inn til pause. (Foto: MONTASJE)
Robin van Persie ga drakten sin til Andre Santos på vei inn til pause. (Foto: MONTASJE)

Arsenal-frue forsvarer van Persie-trøyebyttet på Twitter

Klubblegende langer ut mot manglende vinnerkultur.

Etter å ha blitt spilt svimmel av Manchester Uniteds Antonio Valencia før pause, pådro Arsenals venstreback Andre Santos (29) seg fansens vrede allerede på vei inn til pause i 1-2-tapet på Old Trafford lørdag.

Brasilianeren fulgte opp en svak førsteomgang med å be om drakten til tidligere lagkamerat Robin van Persie allerede halvveis inn i storkampen.

Rett foran nesen på TV-kameraene.

Les også: – Det virker som om det er viktigere å få drakten til van Persie enn hvordan det går med kampen

I TV 2s Premier League-studio raste debatten etter trøyestuntet.

– Det som skjer her er ikke bra. Det ser ikke bra ut at Santos skal ta imot drakten til van Persie mens de er på banen. Det virker som om det er viktigere enn hvordan det går med kampen, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt på direkten.

Brannslukking på Twitter
Nå har Santos' kone rykket ut på Twitter i et forsøk på å svare på det hun føler er uakseptabel oppførsel fra London-lagets supportere. Suélem dos Santos mener kulturforskjeller har skapt et feilaktig bilde av ektemannen som van Persie-fan.

676036

«Engelske burde forstå seg bedre på den brasilianske kulturen før de dømmer noen ... ingen slutter å være venner bare fordi de ikke lenger spiller på lag. Han såret ikke fansen med vilje. Vi er alle oppbrakt over det som har skjedd, skriver Suélem dos Santos på Twitter.

Slaktes av klubblegende
Klubblegenden Lee Dixon legger imidlertid lite imellom i sin slakt av backkollegaen. I Dixons blogg hos spillselskapet Betfair får Santos til de grader sitt brasilianske pass påskrevet.

– Ikke engang nevn Andre Santos for meg. Hans feil er fundamentale, han vet ikke hvordan man spiller som en del av en forsvarsfirer – så enkelt er det. Jeg ble forbauset over å se ham starte mot Antonio Valencia, han ble overkjørt, skriver Dixon.

Arsenal's Lee Dixon (Foto: OWEN HUMPHREYS/AP)
Arsenal's Lee Dixon (Foto: OWEN HUMPHREYS/AP)

Dixon, selv en del av klubbens ikoniske forsvarsrekke på 1990- og 2000-tallet, etterlyser flere ledere i dagens Arsenal-lag.

– Det er på tide at spillerne å heve seg. Jeg har vært der selv. Da vi ble presset etter flere tap på rad, samlet George Graham (tidligere trener, red.anm.) oss, stirret oss inn i øynene og fortalte oss at vi måtte vise mot. Spillere som Tony Adams, og senere under Wenger, Patrick Vieira, var også lagledere. Men hvor kommer den type vilje fra i dette Arsenal-laget? Jeg ser ingen naturlige ledere i rekkene og, kall meg gammeldags, uten ledere vinner du heller ikke trofeer, skriver Dixon.

Arsenal møter Schalke borte i Mesterligaen tirsdag.

IMG_9979
IMG_9979