henry (Foto: PA Photos)
henry (Foto: PA Photos)

Wolves-kapteinen etterlyser fysikk og duellkraft

Hardhausen Karl Henry mener Ståle Solbakkens gutter skal fortsette å spille fin fotball, men at spillerne også må ta på seg arbeidshanskene.

Oslo (TV 2 Sporten): Etter kun to poeng på de fire siste seriekampene har Wolverhampton falt ned til en niendeplass på tabellen.

Helgens 0-2-tap mot Burnley beskrives som meget skuffende i Wolves-leiren. Først de siste 20 minuttene fremsto Ståle Solbakkens lag som en trussel, og da var kampen langt på vei avgjort.

Kaptein Karl Henry går nå ut på klubbens hjemmeside med klar beskjed om at spillerne må bli flinkere til å håndtere Championships mange fysiske kamper samtidig som de ønsker å spille fin fotball.

– Man kan spille fin fotball som er pen å se på i Premier League, men i denne divisjonen trenger man en miks. Det hadde vi ikke lørdag, sier Henry til Wolves' hjemmeside.

Les også: Nedturen fortsetter for Solbakken

Ber om kombinasjon
– Vi forsøkte noen lange baller, men deres midtstoppere dominerte og vant alt i lufta. De dominerte over hele banen. Når det gjelder den fysiske delen av spillet må vi få ut fingeren, fortsetter kapteinen som selv er kjent for å tråkke solid til i duellene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

stale
stale

Henry forklarer at Solbakken ønsker at Wolverhampton skal spille pasningsorientert fotball med høyt balltempo.

– Jeg tror vi kan holde på ballen bedre enn vi har gjort, men vi må skape sjanser ut av det, score mål og sørge for å bli bedre på de områdene, sier midtbanespilleren.

Møter Hull
Wolves ligger kun to poeng bak Henning Bergs Blackburn, som innehar den siste play off-plassen, foran tirsdagens bortekamp mot Hull.

– Kampene kommer tett og gir oss raskt sjansen til å slå tilbake. Vi må være tøffere, «styggere» og mer fysiske. Vi har spilt nok kamper nå til å vite hvordan manageren ønsker vi skal spille og få hans ideer ut i praksis, mener Henry.

Ståle Solbakken sier til Wolves' hjemmeside at han vurderer å gjøre endringer på laget etter lørdagens skuffende nederlag.

– Prestasjonene våre falt betraktelig lørdag, og det var ikke noe jeg forventet. Vi har vært stabile i lang tid og spillerne som har hevet seg gjorde for mange feil, spesielt med ballen, sier Solbakken.

Nordmannen er enig med Karl Henry i at Burnleys midtstoppere herjet i luftrommet der Wolves-spissene Kevin Doyle og Sylvan Ebanks-Blake ikke strakk til.

– På en måte var det kanskje bra å se at når vi må slå langt, får vi juling. Jeg tror vi har sett det nok nå. Vi har ikke slike fyrtårn som Burnleys Austin, men andre type spillere.