Sykkelforbundet vurderer Kjærgaard-reaksjon

Styret i Norges Cykleforbund (NCF) vil torsdag fatte vedtak om det fins grunnlag for reaksjon i forbindelse med sportssjef og tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaards dopinginnrømmelse.

To uker er gått siden Kjærgaard på en pressekonferanse i Oslo sto fram og innrømmet dopingmisbruk i sin tid som profesjonell syklist. NCF reagerte umiddelbart med å permittere 39-åringen, som uansett skulle slutte i jobben ved nyttår etter seks år i sportssjefstillingen.

Ifølge generalsekretær Bjørn Sætre i NCF skal det også vurderes grunnlag for reaksjon mot tidligere sportssjef Svein Gaute Hølestøl, som hele tiden har visst om Kjærgaards dopingfortid.

Hølestøl tok i sin tid ut Kjærgaard til VM i 2002, og han sa ikke ifra om arvtakerens mørke dopingfortid ved ansettelsen høsten 2006.

Sykkelforbundet har hentet inn juridisk rådgivning i saken. Det skal tas stilling til reaksjonsformer både i forbindelse med ansettelsesforholdet samt idrettens regler.

Selve dopingsaken er etter alt å dømme foreldet ettersom det er over åtte år siden misbruket skal ha opphørt. (©NTB) (©NTB)