Det kan bli dobbel VW seier i år hvis Passat holder oktober farten ut året. Lillebror Golf har forlengst sikret seg førsteplassen.
Det kan bli dobbel VW seier i år hvis Passat holder oktober farten ut året. Lillebror Golf har forlengst sikret seg førsteplassen.

VW girer opp for å ta dobbeltseier

Blir det to VW-modeller øverst på pallen i år? Se alle tallene:

Med to måneder igjen av bilsalg-året er det klart for innspurt – og intens kniving om de øverste plassene.

Vi har for lengst utropt Volkswagen Golf til vinneren. Golf-salget har gått som smurt hele året og nå har Golf et forsprang på hele 1500 biler ned til bilen på andreplass, nemlig Ford Focus.

131 eksemplarer bak

Men om Focus er der også når året er over – det er et annet spørsmål. VW Passat har nemlig giret kraftig opp og tar innpå. Med en økning på 8,3 prosent i oktober sammenlignet med samme måned i fjor, er Passat nå 131 eksemplarer bak Focus.

Vi tipper VW-importøren ikke vil ha spesielt mye imot å både ha mest solgte merke – og Norges to mest solgte personbilmodeller. Her blir det nok full fart framover de neste to månedene.

LES OGSÅ: Passat Alltrack – en av grunnene til suksessen

Yaris er vinneren

Passat må samtidig ha et blikk i speilet også, for det er ikke langt ned til Toyota Avensis på fjerdeplass: Nærmere bestemt 119 biler.

Deretter er det en liten luke ned til VW Tiguan, Toyota Yaris og Volvo V70.

Yaris er månedens store vinner. Så langt i år er Yaris-salget opp med hele 116,5 prosent. Og oktober ble en knallmåned for den lille Toyotaen. Med 460 eksemplarer tar den andreplassen denne måneden, så vidt slått av VW Golf.

Mange vil ha Yaris med hybrid – les testen her:

Minustall

Mest bakover går det for Skoda Octavia, minus 28,6 prosent. Her er ny modell like rundt svingen. Til tross for stort antall, faller også VW Golf ganske kraftig i oktober, ned med 27,6 prosent. Ford Focus hadde også en svak måned, minus 25,5 prosent.

Det dabber dessuten kraftig av for Toyota Auris som faller 27 prosent i oktober, også her er det ny modell på gang.

Elbil-suksess

Én elbil er inne på oversikten over de 20 mest solgte bilene i Norge. Det er ikke overraskende Nissan Leaf.

1954 nordmenn har blitt Leaf-eiere så langt i år og salget ligger på et jevnt høyt nivå. 277 eksemplarer i oktober gir en markedsandel på 1,7 prosent så langt i år.

Les testen av Leaf – nå skjønner vi hvorfor den selger så godt

Her er tallene for 2012 så langt – og for oktober

tabell-oktober
tabell-oktober

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

LES OGSÅ: Dette er favoritten til "søta bror"