West Ham manager Sam Allardyce (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
West Ham manager Sam Allardyce (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

Allardyce: - Ingen prøvde å hente meg i sommer!

De lyseblå krøsusene fra Manchester kom til kort mot West Ham på lørdag, men i motsetning til Roberto Mancini fikk Sam Allardyce ingen milliontilbud fra andre klubber i sommer.

Upton Park (TV2 Sporten): Det var på sett og vis David mot Goliat da West Ham tok imot Manchester City på lørdag. West Ham anslås å bruke et sted mellom 300 og 400 millioner kroner i året på spillerlønninger, mens Manchester City bruker godt over 1,5 milliarder. David Sullivan og David Gold, West Hams eiere, tjente sine første millioner i pornobransjen – mens Mancehster City eies av oljesjeiker med utømmelige bankkontoer. Likevel ble det 0-0 da lagene møttes lørdag kveld.

– Det var ikke underholdene om du tenker på mål, men det var underholdende taktisk for meg i dag. Våre gutter utførte en taktisk plan som matchet de regjerende mesterne, noe som er flott fra vårt synspunkt, sa en fornøyd West Ham-trener Sam Allardyce på pressekonferansen etter kampen.

For selv om Manchester City kom til hele 22 avslutninger skapte de få virkelig store sjanser. De fleste av disse avslutningene var skudd fra vanskelige posisjoner, og Allardyce følte ikke de regjerende mestrene klarte skape alt for mye.

Les også: Manchester City levde farlig mot West Ham

– Fikk det vi fortjente
– Når alt kommer til alt har vi gjort det bra. Vi begrenset City til få sjanser i dag. Gareth Barry-sjansen, som han bommet på, ville vært en total katastrofe for oss om den hadde gått inn. For han handset for å ta med seg ballen gjennom. Hadde det blitt mål ville det vært skikkelig vanskelig å akseptere. Men vi fikk det vi fortjente i dag, og det var et poeng.

Se pressekonferanse med Sam Allardyce i videovinduet øverst på siden!

West Ham har som klubb en stolt tradisjon for å spille offensiv og positiv fotball, men det var ikke alt for mye av dette i lørdagens kamp mot Manchester City. Dette mener Allardyce var naturlig, det var tross alt et veldig godt lag de møtte.

– Du kommer til å bli tvunget tilbake av et lag som har den offensive kvaliteten som de har. Uansett hva du sier om Manchester City, så har angrepsfireren – som alle spilte i dag på et eller annet tidspunkt, Balotelli, Dzeko, Tevez, Agüero – der har du 150 millioner pund eller noe sånn. Så du kommer til å måtte forsvare deg på et eller annet tidspunkt, med den mengden kvalitet på banen, sa han.

– Wow, det var litt av et spørsmål!
Det ble avslørt denne uken at Manchester Citys trener Roberto Mancini var i samtaler med «sju-åtte klubber» i tilfelle han skulle ende opp med å forlate den nyrike klubben fra Nord-England. En av disse var Monaco, der norske Tor-Kristian Karlsen er administrerende direktør. En av reporterne på pressekonferansen spurte Allardyce om han var forønyd med å ha matchet en så populær trener taktisk.

– Wow, det var litt av et spørsmål det der. Ingen klubber snakket med meg i sommer – og jeg rykket opp! Jeg er bare glad for å være tilbake der jeg har vært veldig lenge, og jeg liker å komme opp mot alle trenerne i denne ligaen. Det har vært fantastisk for meg over de siste tolv årene, det var det i Bolton, Blackburn, Newcastle og nå her, å gå ut og konkurrere i den beste ligaen i verden og den mest underholdene ligaen i verden, sa Allardyce.