Molde er sin egen lykkes smed

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær (39) fester lit til at hans beste menn vinner de to gjenstående kampene og henter hjem seriegullet i eliteserien for annet år på rad.

Romsdalingene måtte nøye seg med 1-1 borte mot Tromsø lørdag. Bare Hønefoss (11. november) og Fredrikstad (18. november) kan hindre Solskjær fra et historisk gullforsvar.

Kun Gunder Bengtsson (Vålerenga), Nils Arne Eggen (Moss og Rosenborg) og Erik Hamrén har greid det før Manchester United-legenden.

– To seirer er nok for oss. Jeg er fornøyd med at vi kan avgjøre alt selv. Sannsynligvis blir ett lag hektet av gullkampen i morgen (Strømsgodset – Rosenborg søndag), forhåpentlig begge, sa Solskjær etter ettpoengeren lørdag.

Bare fire minutter var gått av kampen da Tromsø rotet det fullstendig til for seg selv. Keeper Benny Lekström klarerte et tilbakespill rett i beina til Daniel Chima Chukwu, som enkelt sendte ballen i tomt mål til 1-0 for Molde.

Gjestene presset på, og så vel Jo Inge Berget, Mattias Moström som Pape Diouf burde miste nattesøvn over brente sjanser før pause. (©NTB)