offside
offside
Gareth Barry James Milner (Foto: Tim Hales/Ap)
Gareth Barry James Milner (Foto: Tim Hales/Ap)
Premier League

Manchester City levde farlig mot West Ham

Tvilsom West Ham-annullering og Carroll nær brassescoring i 0-0-kampen.

West Ham-Manchester City 0-0

Vi fulgte kampen i med tekstoppdateringer i livesenteret.

Manchester City var under press etter at Manchester United slo Arsenal tidligere lørdag. Prestasjonene til de regjerende mestrene har vært under kritikk denne sesong til tross for at Roberto Mancini hadde ledet sitt lag til en tredjeplass på tabellen før bortekampen mot West Ham.

Prestasjonen mot West Ham var ikke stort bedre, og til slutt hadde Manchester City liten grunn til å være misfornøyd med at de hadde med seg et poeng hjem.

Hjemmelaget trodde nemlig de hadde tatt ledelsen allerede tre minutter ut i kampen da Kevin Nolan hamret ballen i mål på volley etter et frispark. Målet ble aldri gjeldende etter at linjemannen vinket med flagget.

Repetisjonene viste at det var en avgjørelse som i beste fall var marginal.

offside
offside

West Ham-manager Sam Allardyce var klar i sin tale.

– Vi fortjente å ta ledelsen, og det var egentlig et fantastisk mål med en god teknisk avslutning av Kevin Nolan, sier Allardyce etter kampen.

– Assistentdommeren vil se tilbake på dette og se at han gjorde feil, men det er vanskelig for ham.

TV 2 Play: Mancini etter kampen
TV 2 Play: Allardyce etter kampen

Ineffektive superstjerner
Manchester City hadde sine sjanser til å score i løpet av kampen, men Edin Dzeko, som hadde fått en sjelden tillit fra start, virker å være mer effektiv når han kommer inn som innbytter.

Mario Balotelli hadde heller ikke tatt på seg de riktige skyteskoene, og selv om City hadde mye av banespillet var West Ham farlig frempå flere ganger i løpet av kampen uten å få uttelling.

– Vi spiller med tre spisser, men om vi skal fortsette å bomme på så mange sjanser så er det kanskje bedre å stille med to, for da har vi bedre balanse defensivt, sier Manchester City-manager Roberto Mancini.

Mancini har vært under litt press denne sesongen etter at han la listen høyt med ligagull forrige sesong.

– Det kan nok være normalt å få litt problemer etter at man har vunnet ligaen, sier italieneren.

I perioder styrte likevel City kampen, noe som ikke overrasket Allardyce.

– Man vil få press på deg når de stiller med spisser som Balotelli, Tevez, Dzeko og Agüero. Spillere som kostet mange hundre millioner kroner, sier West Ham-manageren.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Småsjanser begge veier
Etter offsideavgjørelsen tok det noen minutter før det skjedde noe.

Ti minutter ute i kampen fikk City sin første sjanse, da Nasri skjøt fra 20 meter. Jääskelainen reddet, men Dzeko var på returen og headet ballen på tvers av buret. Mario Balotelli var nær å få en tå på ballen, uten å lykkes. Da sto også linjemannen med flagget i været, det hadde vært en feil avgjørelse - men det fikk uansett ingen konsekvenser.

Begge lagene kom til gode sjanser inledngsvis. Både Youssi Benayoun og Andy Carroll hadde gode forsøk fra distanse i løpet av kampens første halvtime.

City viste tendenser, men særlig Edin Dzeko slet med både touch og avslutninger i de avgjørende øyeblikkene. Også Mario Balotelli sviktet da han helt umarkert på fem meter fikk ballen fra Carlos Tevez sitt godt slåtte frispark.

Les også: – Det virker som om det er viktigere å få drakten til van Persie enn hvordan det går med kampen

City dominerte i andre omgang - men Carroll imponerte
I starten av andre omgang var det favorittene fra City som tok kommandoen med flere halvfarlige sjanser i de første ti minuttene, i tillegg til å ha tre fjerdedeler av ballbesittelsen.

Det var likevel en annen velkjent spiller som prøvde å stjele overskriftene.

carrollbrasse
carrollbrasse

Andy Carroll kom nære med et spektakulært brassespark-forsøk på innlegget fra George McCartney. Brassesparket gikk i ryggen på Gaël Clichy og ut til hjørnespark.

Minutter senere fikk motpart i City, Tevez, en langt lettere mulighet etter å ha dratt seg fri i motstanderfeltet. Ballen sklei av foten til argentineren og gikk langt utenfor.

Dermed ebbet det hele ut på stillingen 0-0