Roberto_Mancini_961727i (Foto: Eamonn and James Clarke)
Roberto_Mancini_961727i (Foto: Eamonn and James Clarke)

Roberto Mancini innrømmer Monaco-flørt

Manchester City-manager Roberto Mancini innrømmer å ha vært i forhandlinger med «sju, åtte lag» forrige sesong.

London (TV 2 Sporten): Før sommeren ledet Roberto Mancini Manchester City til sin første liga-tittel på 44 år, og en drøy måned senere signerte han en ny femårskontrakt med de lyseblå. Det kunne likevel fort ha endt veldig annerledes: Denne uken ble det avslørt at Mancini i vår var svært nær en overgang til Tor-Kristian Karslens Monaco, og Mancini selv innrømmer at han også var i forhandlinger med flere andre klubber.

– I fjor var jeg veldig nær sju, åtte lag, men jeg foretrakk å bli her fordi jeg har jobbet godt her de tre første årene. Om noen tror vi ikke har gjort en god jobb, så har vi vunnet tre trofeer på to år og jeg er veldig fornøyd, vi jobber godt, sa Mancini på en pressekonferanse på fredag, ifølge The Guardian.

– De neste tre eller fire årene blir veldig viktige
Lagets svake prestasjoner i Europa, samt Citys ansettelse av Txiki Begiristain som ny sportsdirektør, har ført til mye spekulasjoner om Mancinis fremtid. Selv om det nå også kommer for en dag at Mancini selv har vurdert sine alternativer, så insisterer han på at han ønsker å bli værende i klubben.

– Jeg mener de neste tre eller fire årene blir veldig viktige for oss. Jeg tror at nå, med Ferran (Soriano, ny daglig leder) og Txiki Begiristain, så kan vi jobbe veldig godt – vi kan forbedre laget, sa Mancini.

– Jeg signerte en kontrakt for de neste fem årene fordi jeg har tro på laget, fordi jeg kan jobbe med seriøse folk som eieren og styreformannen, veldig seriøse folk, og å jobbe med disse folkene er fantastisk. Det er vanskelig å finne folk som jobber godt med manageren og for meg er det en fantastisk situasjon, la han til.

Les også: Mancini kunne havnet i Monaco

Milliontilbud
Det som også må være en fantastisk situasjon for Mancini er at selv når han frykter for City-fremtiden har han flere eksepsjonelt lukrative alternativer. Monacos styrtrike russiske eier Dmitrij Rybolovlev skal ha vært villig til å betale Mancini nesten 60 millioner kroner i året for å lede det ambisiøse Ligue 2-laget mot stjernehimmelen. Samtidig skal Mancini i sommer ha blitt tilbudt 55 millioner kroner i året over tre år for å ta over det russiske landslaget, ifølge Daily Mail.

Les også: Robert Pirés til TV 2: – Jeg forstår Arsenal-fansens frustrasjon
Les også: Van Persie sa nei til Manchester City

Til tross for at milliontilbudene strømmer inn for Mancini har ikke alt gått helt på skinner for laget hans denne sesongen. Manchester City er ubeseiret i Premier League og ligger på tredjeplass, kun et poeng bak lederlaget Chelsea, men prestasjonene på banen har vært langt unna festfotballen de serverte forrige høst. Spesielt Mancinis tendens denne sesongen til å spille med trebackslinje har blitt kritisert i Engelske medier. Selv sier Mancini at han hverken registrerer eller tar seg nær av kritikken han møter i media.

– Jeg leser ikke avisene. Jeg kan jobben min, og jeg vet når jeg har gjort en feil eller når jeg har gjort de riktige tingene. For dette snakker jeg men klubben, med styreformannen og med staben min. De andre situasjonene er ikke viktige, sa han på fredag, ifølge Daily Mail.